Vil ikke ha mat fra kristen leverandør

Vil ikke ha mat fra kristen leverandør

En bedrift i Grimstad sier opp avtalen om kjøp av kantinemat fra selskapet BIG Catering, eid av den kristne organisasjonen Normisjon. Begrunnelse: Bedriften vil være livssynsnøytral.

Selskapet Big Catering holder til på Bibelskolen i Grimstad og er eid av den kristne organisasjonen Normisjon.

Nå har imidlertid en av kundene sagt opp avtalen om kjøp av mat fra cateringselskapet. Begrunnelsen er at de ønsker å være en livssynsnøytral bedrift. Det melder NRK.

– Det er tankevekkende at noen ikke vil kjøpe mat eller tjenester av oss fordi vi har en kristen verdiforankring, sier daglig leder i BIG Catering, Kjetil Haga.

Selskapet leverer catering til små og store arrangement i Grimstad-området.

– Fornøyde med maten

BIG Catering vil ikke oppgi navnet på bedriften som har sagt opp avtalen, men sender en E-post på vegne av NRK for å få deres kommentar.

Bedriften vil ikke kommentere saken, men skriver i en e-post til BIG Catering at de har vært fornøyde med maten. Oppsigelsen av avtalen begrunnes med at de ønsker å være en livssynsnøytral bedrift.

– Enhver kunde må kunne avslutte sitt kundeforhold hvis de ønsker det, men jeg synes det blir vanskelig hvis vi skal begynne å vurdere leverandører basert på livssyn og verdiforankring, sier Haga.

– Diskriminerende og ulovlig

Regiondirektør i NHO Agder, Siri Mathiesen, sier til NRK at en oppsigelse som begrunnes med livssyn, er diskriminerende og ulovlig.

– Det er forbudt i henhold til diskrimineringsloven. Bedrifter er også beskyttet mot brudd på disse grunnleggende rettighetene, sier hun.

Mathiesen synes slike holdninger er skremmende.

– Det er skremmende hvis vi begynner å tenke i de baner. Dette er kanskje den første i rekken. En slik utvikling vil vi ikke ha.

– Ingen forskjell på smaken

Selv om BIG Catering eies av Normisjon, stilles det ikke krav om kristen bekjennelse for å jobbe i selskapet.

– Det er ikke en problemstilling hos oss. Maten smaker det samme om den er laget av kristne eller mennesker som ikke definerer seg som kristne, sier Haga.

 

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen