Bocuse-gronnsaker
Bocuse-gronnsaker

Vegetarmat i Bocuse d´Or

I anledning sitt eget 30-års jubileum skal en av rettene være en 100 prosent vegetarrett.

I anledning sitt 30-års jubileum vil Bocuse d´Or sette søkelyset mot vegetar-mat. For sin "dish on a plate" tidligere kjent som fishplate, må kandidatene forberede en kreasjon som er 100 prosent vegetarisk, laget utelukkende av frukt, grønnsaker, korn, frø eller belgfrukter.

Slik forklarer de beslutningen:

"Mange kokker har vist interesse i dette området tidligere. Men mye research trengs fortsatt for å oppdage og løfte frem de fulle luktene og smakene i vegetariske produkter."

– Yes! Dette er nytt, utfordrende og kjempebra, sier Norges Bocuse d’Or-kandidat Christopher W. Davidsen om tallerkenretten.

Han og teamet hans har nå en måned på seg til å utarbeide en vegetaroppskrift som skal presenteres for de 14 dommerne under verdensfinalen i Lyon 24. og 25. januar. Retten, som skal serveres på 14 identiske tallerkener, kan være varm, kald eller begge deler.

– Mer enn et substitutt

Bocuse d´Or forteller videre at den vegetariske trenden har vokst frem med hjelp av at folk er opptatt av et balansert kosthold og ønsket om å spise både god og sunn mat. Vegetarmat har blitt mer enn et substitutt, sier arrangøren.

Dette skriver arrangøren i en pressemelding:

Hvilken verdi bringer vegetariske produkter til en rett? Kan de bli en sentral komponent? I årevis er de ansett som garnityr, noe som skal spille på lag med hovedretten. Nå er det på tide å la de vegetariske produktene spille hovedrollen og behandle det på lik linje med fisk eller kjøtt.

I tillegg til Bresse-kylling og skalldyr skal altså kandidatene komme opp med en oppskrift som er 100 prosent vegetarisk. Retten baseres på en liste med produkter som er tilgjengelig fra Metro-markedet, og eventuelt to produkter fra sitt eget hjemland.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen