VINNER: Hjartholm hadde rett og slett ikke tid til å bli tatt bilde av under konkurransen. Det viste seg kanskje å være en riktig vurdering.
VINNER: Hjartholm hadde rett og slett ikke tid til å bli tatt bilde av under konkurransen. Det viste seg kanskje å være en riktig vurdering.

Vant NM i kokkekunst

Kåre Andrè Hjartholm (26) fra Brygga 11 på Stord er Norgesmester i kokkekunst.

Det var Brygga 11-kokken Kåre Andre Hjartholm som kunne juble høyest etter NM i kokkekunst. Han trakterte råvarene best og kan smykke seg med både NM-gull og Kongepokal.

Dessverre ble det ikke fullklaff for noen av de tre hotellrestaurantkokkene Richard Eide Sundal, Kim Riisem Sitter og Eirik Andreas Mehus.

Delt tredjeplass

Andreplassen gikk til Emil Thorsvik (23) fra Strand Restaurant. På tredjeplass kom to kandidater; Lene Rabben Kjøde (23) fra Ålesund ansatt ved Brasserie Blanche i Oslo og Simon Engen (26) fra Bodø ansatt ved Restaurant Bjørk i hjembyen.

Deltagerne konkurrerte på kjente hovedråvarer i regi av NKL, Norges Kokkemesteres Landsforening. Hovedråvarene i NM er også basert på nordnorske og norske favoritter for forrett og hovedrett. Forretten skulle inneholde minst 60 prosent ishavsrøye fra Sigerfjord, ferske reker fra Nord Norge og Tine lettrømme fra nord, som er laget på kumelk og geitefløte. Hovedretten skulle bestå av minst 60 prosent storfe entrecôtekam med bein samt Gilde kalvetunge. Desserten ble komponert på Valrhonas nyeste Grand Cru-sjokolader.

Vinneren er Norges representant i Nordisk mesterskap i Danmark neste år.

Fotoavslag

PS: En fiffig liten detalj: Da Hotellmagasinet var til stede under konkurransen på onsdag var nevnte Hjartholm den eneste som ikke hadde tid til å bli tatt bilde av, derav den labre bildekvaliteten av vinneren. Avslaget viste seg å være en riktig vurdering - NM-gull er tross alt viktigere enn bilde på Hotellmagasinet.no.

Vi gratulerer!

 

 

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen