TIL SJØS: Petter Stordalen går sammen med Trygve Hegnar og et britisk fond om å kjøpe Hurtigruten.
TIL SJØS: Petter Stordalen går sammen med Trygve Hegnar og et britisk fond om å kjøpe Hurtigruten.

Stordalen og Hegnar vil kjøpe Hurtigruten

Går sammen med oppkjøpsfond om å legge inn bud på selskapet.

Petter Stordalen og Trygve Hegnar går sammen med det britiske oppkjøpsfondet TDR Capital om å legge inn bud på alle aksjene i rederiet Hurtigruten.

Budet er på syv kroner kontant. Det er 55,9 prosent over sluttkurs for Hurtigruten 28. oktober. Selskapets aksje steg 52,3 prosent til 6,84 kroner etter at nyheten om tilbudet ble kjent, skriver dn.no.

Avtalen mellom de tre partene innebærer at Stordalen og Hegnar får fem prosent hver av aksjene i selskapet. Trygve Hegnar eier i dag 33,13 prosent av Hurtigruten gjennom investeringsselskapet Periscopus. Stordalen eier i dag like i overkant av fem prosent av aksjene i Hurtigruten gjennom investeringsselskapet Home Invest. 

De tre partene har gått sammen om å danne joint venture-selskapet Silk Bidco as, som står bak budet på aksjene. Selskapet kontrollerer i dag 42,18 prosent av aksjekapitalen i selskapet.

De uavhengige styremedlemmene i Hurtigruten ASA har enstemmig besluttet å anbefale tilbudet overfor selskapets aksjonærer. Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten skriver i en børsmelding at selskapet stiller seg positivt til et salg. 

– Hurtigruten er et ikon med en unik historie og en sterk markedsposisjon. Vi er begeistret over mulighetene til å akselerere veksten i virksomheten. Vi vil bygge videre på den sterke posisjonen som selskapet har, vi vil investere og vi vil bidra til at Hurtigruten fortsatt kan levere opplevelser i verdensklasse til passasjerene, sier Petter A. Stordalen i Home Capital, som representerer Silk Bidco, i en pressemelding.

Til toppen