ÅRSMØTET: Årsmøtet i NFSM ble avviklet 8. juni og møtedeltagerne ble samlet utenfor inngangen til en orientering av Morten Reitan om de siste endringene innen i tunnelen. I bakgrunnen noen av maskinene utenfor inngangen til konferansesalen.

Fjellsprengningsmuseet går for gull

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Midt i ferien kom gladmeldingen fra Tom Melby til det norske fjellsprengningsmiljøet. Fjellsprengningsmuseumet på Hunderfossen er i finalen for en ITA-utmerkelse under årets internasjonale konferanse i Kina.

Og ikke nok med det. Når den internasjonale ITA-konferansen i regi av International Tunnelling and Underground Space Association (ITA) holdes i Chouzu i Kina 7. november er ytterligere to norske kandidater med i kampen om årets utmerkelser.

Geologen Frederikke Syversen i Follobane-prosjektet er nominert som en av finalistene som Young Tunneller of the Year, og Vamma Kraftverk er på listen over de som er nominert til årets pris i klassen for prosjekter mellom 50 og 500 mill. US dollar.

Skikkelig presentasjon

- Vi får kline til med en «outstanding» presentasjon av Fjellsprengningsmuseumet og NFSM i finalerunden i Kina og satse på å ta med prisen hjem til Hunderfossen, sier en entusiastisk Ola Woldmo i Normet AS. Han har knapt nok rukket å bli varm i trøya som formann i Forening for Norsk fjellsprengningsmuseum (NFSM) etter at han overtok formannsklubba etter Erik Frogner i AF Gruppen 8. juni.

FULLT TRYKK: Sentrale i nomineringspresessen er Tom Melbye, internasjonalt kjent i ITA-miljøet (t.v.) og nyvalgt formann Ola Woldmo, fotografert foran inngangen til fjellhallen på Hunderfossen.

Og fra medlemmene i NFSM er det umiddelbart kommet støtteerklæringer for å sikre gull til The Norwegian Rock Blasting Museum.

– Nominasjonen bør være så interessant for hele vår fjellsprengningsbransje at det må antas at Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) gladelig finansierer en presentasjon i finalen i Kina, mener tidligere sekretær Johannes Hope.

Tre finaliser

Prisen hvor Fjellsprengningsmuseumet er med i finalen deles ut i kategorien «Innovative Underground Space Concept of the Yar». De øvrige to finalistene er knyttet til et undergrunns metro-prosjekt og til det kinesiske prosjektet New Badali i Tanjin.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS