Slik blir Ø

Seks restauranter, hotell og matmarked – blant annet.  

Publisert Sist oppdatert

I slutten januar 2015 åpner Østbanehallen i Oslo under navnet Ø. I det restaurerte bygget åpner seks restauranter, to kaffebarer, fire butikker, en isbar, turistinformasjonen, et hotell og et matmarked.

– Vi veldig glade for at vi har fått på plass en så god miks av spisesteder og forretninger på Ø. Hvert enkelt konsept vil møte ulike behov og fylle ulike sosiale funksjoner på det som blir Oslos eneste innendørs torg. Hallen blir omkranset av høye trær og preget av en naturlig belysning som endrer seg gjennom døgnet og gir publikum en følelse av å være ute, selv når de koser seg inne i varmen midt på vinteren, sier Trond Rusten, prosjektdirektør i Rom Eiendom i en pressemelding.

Dette vil du finne i «Ø»

Comfort Hotel Grand Central Station. Hotellet holder åpent i hele ombyggingsperioden. Hotellet ønsker å ta Østbanehallens historiske betydning på alvor – du kan blant annet sjekke inn på jernbanedirektørens kontor fra 1892.

Brazzeria blir en fransk-italiensk restaurant som vil forene det franske brasseriet og den italienske pizzeriaen med både klassiske franske retter og steinovnsbakt italiensk pizza.

Spuntino Focacceria og Bar blir tilknyttet brazzeria og vil ligge ute i selve hallen.

Opland Burger & Steak vil servere «Homestyle burgers, smoked barbecue and steaks from the farm», alt tilberedt på trekullgriller. Restauranten har også en egen bar med øl- og vinrom.

Fjøla blir en restaurant med norske råvarer i fokus. Fjølas kjøkkensjef blir Christer Rødseth, ungt kokketalent som nylig var commis for Christopher Davidsen da han vant Global Chef Challenge.

Royal Gastropub vil tilby et rikholdig utvalg av øl, både lokalt brygget og fra mange av verdens kontinenter. Her serverer de kortreist håndverksøl fra sitt mikrobryggeri i Nydalen, og god og real pubmat som kjøttrike hamburgere og sprø fish n´chips.

Bella Bambina, drives av mesterkokk Ole Jonny Eikefjord og ligger vegg i vegg med hotellet. Bella Bambina serverer hjemmelaget pasta og klassiske italienske retter.

Yo! Sushi, sushi tilberedt på stedet og servert i et forrykende tempo.

Steam Kaffebar satser på kvalitet og baristakunnskap i kombinasjon med lav terskel og hyggelig service. Vil ha et rikholdig utvalg av bakervarer og hjemmelagde småretter.

Isbaren Ben & Jerrys. Klassisk amerikansk isbar.

Dropsen er spesialist på sjokolade, som fører den fineste handlagede konfekten og andre sjokoladespesialiteter fra hele Europa og verden forøvrig. Dropsen kan tilby over 1500 forskjellige sorter og er kjent for stor bredde og dybde i sortimentet.

Flavours food market blir et matmarked med ferske kvalitetsprodukter på hele 500 kvm. Flavours tilbyr blant annet ferske brød og andre bakervarer, salat, frukt og grønt, og ferdige måltider. De vil også tilby et bredt utvalg av øl.

Blomsterglede blir en fagbutikk som tilbyr sine tjenester innenfor både blomster, inne- og uteplanter.

L’Occitane vil tilby hudpleieprodukter og dufter som er inspirert av gamle tradisjoner fra Provence og landene rundt Middelhavet.

Oliviers & Co har spesialisert seg på høykvalitets olivenolje og kulinariske spesialiteter fra middelhavslandene.

VisitOSLO blir hovedstadens offisielle besøks- og informasjonssenter for byens besøkende og innbyggere.

Oslo Gift Shop kommer til å dele lokaler med VisitOSLO. Det blir en gavebutikk med klassiske norske gaveartikler som troll, lusekofter og ullsokker.

 

 

 

Powered by Labrador CMS