MINNEVERDIG: Foajeen er lys og åpen, konferanserommene er moderne og stilrene, og hotellet er bemannet med fagfolk som er tilstede for å gjøre oppholdet minneverdig for gjesten.

Slik blir Norges sørligste hotell

Når nye Mandal Hotel åpner dørene 2. mai 2019 skal det jaktes konferansekunder fra Stavanger til Kristiansand.

Publisert

Mandal Hotel er Norges sørligste hotell og befinner seg midt i hjertet av Mandal by. Og det er første og fremst kvalitet som skal tiltrekke seg gjester, sier direktør Lotte Fredriksen Syltevik.

– Hotellet er et 4 stjerners hotell som skal gjenspeile den industri-maritime kulturen Mandal har å by på. Hotellbygget er tilknyttet Buen Kulturhus, slik at du kan gå tørrskodd fra de hotellet og de kulturelle opplevelsene, sier Fredriksen Syltevik.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Lokalt preg

NYTT: Slik skal Mandal Hotel se ut når det åpner i mai 2019. Arkitekten bak hotellprosjektet er arkitekt MNAL og interiørarkitekt, Grethe Løland som driver Arkitektværelset AS i Oslo.
DIREKTØR: Lotte Fredriksen Syltevik er direktør på Mandal Hotel.

Hotellet skal selv ha eneretten på servering og skjenkebevilgning i kulturhuset, og målet er å skape en lokalpreget atmosfære og høy kvalitet i materialer og utførelser.

– Her kan du nyte nydelig lokalmat på Anker restaurant, kjenne lukten av sjø og sol eller følelsen av vinden som pisker i ansiktet på en av våre takterrasser. Restauranten skal vi ha ansvaret for selv og det blir en åpen løsning slik at gjesten kan se kokkene jobbe, forteller hotelldirektøren.

ÅPEN: Restauranten skal ha en åpen løsning mot kjøkkenet slik at gjestene kan se kokkene i arbeid.


En annen ting hun gleder seg til å vise frem er utsikten fra rommene.

– Det blir en fantastisk utsikt fra alle rommene og her får gjesten våkne opp til lyden av bølgeskvulp, sier Fredriksen Syltevik, som blant annet har hotellbakgrunn fra SmartHotel-kjeden. 

UTSIKT: Alle rommene får utsikt mot sjøen, lover hotelldirektøren.

Jakter alle typer kunder

Hun sier at hotellet, som eies av mandalitten Svein Støle, er bygget som en kjærlighetserklæring til sørlandsbyen.

– Hotellet er bygget med kjærlighet for byen Mandal og for å skape opplevelser som huskes. Uavhengig om gjesten er på ferie, i selskap, forretningsreisende, eller kurs- og konferansedeltaker, vil vi gi deg en god opplevelse. Vi satser hardt på konferanser for mellom 10 - 400 personer og først og fremst til bedrifter mellom Stavanger til Kristiansand, sier hun offensivt.

En båttur unna «Under»

Direktøren har også et ess i ermet til besøkende.

– I Mandal finner du egentlig alt. Vi har både 14 strender, sjøfly, sightseeingbåter, sykkelutleie og en flott gågate. Men verdens første undersjøiske restaurant Under er også innen rekkevidde. Gjestene kan sove hos oss og ta Rib-båten vår i 25 minutter, ut til Under, forteller hun.

Fakta:

Hotellet eies av Svein Støle, mens eier av driften av Mandal Hotel AS er Svein Støle 51 % og Lotte Fredriksen Syltevik 49%.

Arkitekten bak hotellprosjektet er arkitekt MNAL og interiørarkitekt, Grethe Løland som driver Arkitektværelset AS i Oslo.

Får 87 hotellrom og over 200 sengeplasser

7 konferanserom og selskapslokale

Egen restaurant

Omgivelsene er vakre, foajeen er lys og åpen, konferanserommene er moderne og stilrene, og hotellet er bemannet med fagfolk som er tilstede for å gjøre oppholdet ditt minneverdig. 

Powered by Labrador CMS