Krakow øker i poularitet blant norske turister.
Krakow øker i poularitet blant norske turister.

Skremmes ikke av dyrere overnatting

Nordmenns favorittreisemål har jevn stigning i prisene, men det skremmer ikke folk fra å reise.

Hotellprisene i nordmenns favorittdestinasjoner øker jevnt og trutt, ifølge siste Hotel Price Index fra bookingsiden Hotels.com. Vi punger ut stadig mer i populære storbyer som London og Barcelona, men det skremmer ikke folk fra å reise til nettopp disse stedene. Samtidig får flere og flere øynene opp for lommebokvennlige alternativer som Krakow og Riga.

I den halvårlige Hotel Price Index samler Hotels.com de faktiske hotellprisene norske reisende har betalt for overnattingen verden over, og hvor de reiste mest denne perioden. Når det gjelder de 20 mest populære reisemålene, peker gjennomsnittsprisene for første halvår av 2014 i hovedsak i én retning – oppover.

– Vi ser at evig populære London, Barcelona, Paris, Roma og Amsterdam pryder topp ti listen over nordmenns favorittdestinasjoner år etter år. Dette til tross for at hotellprisene stadig går opp. Samtidig trekkes norske reisende i økende grad til de vakre byene i Øst-Europa. Både Gdansk, Krakow og Riga seiler opp som attraktive, men rimeligere alternativer, forteller Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

London betraktelig opp i pris

I løpet av årets første seks måneder betalte nordmenn knappe 700-800 kroner i gjennomsnitt for en hotellnatt i disse øst-europeiske byene. Til sammenligning lå prisen i de «klassiske» storbyene på 1100-1500 kroner natten. Spesielt favorittdestinasjon nummer én, London, har gått betraktelig opp i pris siden i fjor. Med en prisøkning på hele 16 prosent kostet en hotellnatt i gjennomsnitt 1447 kroner i første halvår av 2014.

Pristoppen er det likevel storebroren over Atlanteren som står for. Selv om New York er byen blant topp 20 favorittreisemålene der norske reisende brukte mest penger på overnatting – svimlende 1691 per natt i gjennomsnitt – hindrer dette oss tydeligvis ikke fra å reise tilbake til denne verdensmetropolen. New York var nemlig nest populære storbyen for nordmenn å legge turen til i løpet av årets første seks måneder.

Bangkok – rimelig favorittby

Helt i andre enden av skalaen ligger Bangkok. Byen som nylig kom inn på topp 20-listen over favorittdestinasjoner, tilbyr meget lommebokvennlig overnatting for nordmenn. Et prisfall på ti prosent og en gjennomsnittlig hotellpris på knappe 542 kroner natten gjør Bangkok til en utmerket destinasjon for en eksotisk storbyferie og videre inngangsport til å oppdage resten av Thailand.

 

 

Til toppen