TIL SALGS: Norlandia Eiendom selger Best Western Måløy Hotel (bildet) og flere mindre hoteller.
TIL SALGS: Norlandia Eiendom selger Best Western Måløy Hotel (bildet) og flere mindre hoteller.

Selger unna småhoteller

Norlandia Eiendom slanker porteføljen.

Norlandia Eiendom har lagt flere hoteller ut for salg. Hotellene som er til salgs, er Lyngengården i Mosjøen, Best Western Måløy Hotel (bildet), Best Western Narvik Hotell og Melbu Hotell. 

I tillegg vurderer selskapet salg et lite hotell midt i Trysil Sentrum samt Oppdal Alpintun, som har 65 leiligheter.  Sistnevnte er nå i prosess for omregulering for seksjonering.

Det er JCB Group som har fått ansvaret for salget, skriver NE nyheter.

Administrerende direktør Hilde Hammervold i Norlandia Eiendom sier beslutningen av salg har strategiske grunner. 

– Vi har gradvis solgt ut noen hoteller de siste årene, og vi ser at lokalt eierskap med mulighet for «hands on»-fokus på utvikling og drift er nøkkelen til suksess på flere destinasjoner. Noen av hotellene er også egnet for mulig utvikling til andre formål, som leiligheter, eventuelt kombinert med næring, sier Hammervold til nettstedet.

– Prisene og størrelsen på eiendommene reflekterer at hotellene ikke ligger i Oslo eller storbyer. Det gjør at også privatpersoner og mindre selskap kan ha mulighet for alene, eller i samarbeid med andre kjøpe «stedets storstue», eventuelt utvikle hotellet ved å bygge sten på sten, sier Hammervold.

Norlandia Eiendom er engasjert i to større utviklingsprosjekter av fritidseiendom, på Sjusjøen og Geilo. Disse prosjektene er nå ifølge Hammervold i faser som krever mer ressurser og fokus. Selskapet er et rent eiendomsselskap, som for tiden eier et tyvetall eiendommer, spredd på nesten like mange destinasjoner. Dette er vesentlig hotelleiendommer, som alle er utleid.

I 2013 solgte Norlandia Dovrefjell Hotell, og i år er også solgt Hemne Hotel og Jarlen gått ut av porteføljen.

Brødrene Roger og Kristian Adolfsen innførte Norlandia som hotellkjede i 1995, og året etter ble hotellkjeden et konsern. På det meste hadde kjeden over 60 hoteller i form av egne hoteller, innleide hoteller og franchise. Norlandia ble avviklet i 2008.

Til toppen