Bodil Nordjore er vinner av årets hederspris i Det norske måltid 2014.
Bodil Nordjore er vinner av årets hederspris i Det norske måltid 2014.

Rørt hedersprisvinner

Det norsk måltids hederspris 2014 gikk til en erfaren matambassadøren Bodil Nordjore.

– Nordjore har hatt stor betydning for utvikling av norsk matkultur og er en entusiast som svært mange har et forhold til. Hun har jobbet med tradisjonsmat hele livet, sier juryen om vinneren.

I begrunnelsen heter det videre at "Bodil Nordjore har gjennom undervisning, foredrag i inn- og utland, bokutgivelser og matprogram har formidlet landets mange matskatter kunnskapsrikt og inspirerende. Vinneren har kompromissløst bidtatt til å øke stoltheten for norsk mat og mange kjente kokker oppgir vinneren som en sterk motivasjonskilde til egen utvikling".

Eksklusiv liste

Det norske måltids hederspris har vært delt ut de tre siste årene, og det er tidligere vinnere som har stått for juryarbeidet, sammen med Arne Hjeltnes. Tidligere vinnere er:
2013 - Arne Brimi
2012 - Halvor Heuch
2011 - Ingrid Espeli Hovig

I inn- og utland

Bodil Nordjore er kjent fra NRK og er en svært erfaren formidler av norsk tradisjonsmat med kurs, foredrag og bøker. Hun underviser i tradisjonsmat på Telemark Folkehøgskule, avd. Rauland, der de har elever fra hele landet. Hun har vist frem norsk mat både i USA og på Grüne Woche i Berlin, og svarer ofte til dem som vite mer om hvordan norske råvarer skal stelles og norske retter skal lages.

Til toppen