DYRERE: Prisen for et hotellrom øker, viser ny hotellprisindeks. I Oslo har prisene økt med 6 %, viser ny hotellprisindeks.
DYRERE: Prisen for et hotellrom øker, viser ny hotellprisindeks. I Oslo har prisene økt med 6 %, viser ny hotellprisindeks.

Romprisen har økt med 6 prosent

Et hotellrom i Norge koster i snitt 1344 kroner, viser ny hotellprisindeks.  

Prisene for hotellrom i europeiske byer øker, viser Trivagos månedlige hotellprisindeks tHPI. I Norge har prisene økt med 6 % fra i fjor.

I november 2012 lå gjennomsnittsprisen for et dobbeltrom på 796 kroner, Den er nå økt til 921 kroner, ifølge indeksen. Prisene har imidlertid sunket med 10 % fra oktober til november i år, melder selskapet.

I Norge er snittprisen også 1344 kroner, en økning på 6 % fra i fjor og 4 % fra oktober. Oslo er dyrest I Skandinavia med 1403 kroner for et rom. I Danmark er prisen 1149 kroner, en økning på 7 % fra i fjor.

Sverige er et av få land hvor hotellprisene blir lavere. I snitt har hotellrommene blitt én prosent billigere i Sverige, med et landsgjennomsnitt på 1175 kroner. Stockholm følger trenden, der koster et rom i snitt på 1344 kroner.

Ferske tall fra Hotels.com bekrefter tendensen. 

– Prisene i nordmenns favorittdestinasjoner, som London, Barcelona, Paris, Roma og Amsterdam, øker stadig - uten at det ser ut til å redusere reiselysten. Samtidig trekkes norske reisende i økende grad mot Øst-Europa, sier Yvonne Bonanati i Hotels.com i en pressemelding.

Til toppen