Rekordbooking til påske

Tidlig påske og mye snø i fjellet gir den perfekte rammen for norsk drømmepåske. Og drømmepåske kan det bli for hotellene også.

Publisert Sist oppdatert

– Det er rekordbooking på Beitostølen i år, og gjestene har vært tidlig ute for å sikre seg plass. Det er kun rundt 20 rom som er ledig av 400 nå rett før påske, sier Atle Hovi, direktør ved Beitostølen Resort.

Skal du på fjellet i påsken må du være rask – for sengeplassene i fjellet rives bort.

– 3 av 4 senger er allerede booket for påsken, og etterspørselen er stor. Belegget er mye bedre enn fjoråret, og årsaken er nok først og fremst at påsken kommer tidligere i år, sier Geir Kollstrøm ved Hafjell Resort.

Tradisjonell påske populært

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv tror tradisjonell norsk påske er mer populært enn noen gang.

– Vi håper på knallvær og tusenvis av gjester som koser seg på fjellet i påsken. Du trenger ikke reise langt for å oppleve magisk påskestemning, sier Krohn Devold, som selv skal tilbringe påsken i Hemsedal og på Blefjell.

Optimale forhold

Også i Myrkdalen er det helt optimale forhold nå før påske.

– Med de snømengdene vi har nå, og en veldig tidlig påske, er interessen for å tilbringe påskeferien til fjells veldig bra. Vi ser at etterspørselen etter leiligheter og hytter har vært bedre enn i 2014. På Myrkdalen Hotell er det fortsatt en del ledige rom i første halvparten av påskeferien, mens det selve påskehelgen kun er få rom igjen, sier hotelldirektør ved Myrkdalen Hotell, Knut Kettermann.

Også i Trysil er belegget bedre enn i påsken i fjor, og nesten alt er forhåndsbooket.

– Det er mange grunner til å feire påsken i Trysil, men det viktigste er at vi har bra med snø, godt over en meter oppe på fjellet. Vi har Norges største alpinanlegg, som sikrer variert skikjøring og tilbud for hele familien, terrengparker for barn og unge og et bra utvalg av aktiviteter. I Trysil er det alltid god påskestemning, sier webredaktør i Skistar Trysil, Ole Matsson.

– Konklusjonen er at man ikke bør sitte i byen denne påsken. Kom dere opp til fjells og få noen solrike dager med gode opplevelser, oppfordrer Kollstrøm på Hafjell Resort.

 

 

Powered by Labrador CMS