Overnattingsrekord

Overnattingsrekord

I juni 2017 var det 2,5 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er rekord.

Norske hotellovernattinger gikk opp med to prosent sammenlignet med juni i fjor, mens utenlandske overnattinger økte med en prosent, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Fra store deler av landet har vi fått melding om en veldig bra sommer, så det er godt å se at juni-tallene reflekterer tilbakemeldingene fra våre bedrifter. I tillegg er det selvfølgelig veldig gøy at vi slår rekorden fra juni i fjor, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Hun har følgende forklaring på de gode tallene:

AKTIVITETER: NHO Reiseliv mener gode aktiviteter fører til rekordtall for overnattingsbransjen. Foto: Kongshus Jakt-og Fiskecamp/HANEN.
AKTIVITETER: NHO Reiseliv mener gode aktiviteter fører til rekordtall for overnattingsbransjen. Foto: Kongshus Jakt-og Fiskecamp/HANEN.

– Reiselivsbedriftene svært flinke til å lage godt organiserte og lett bookbare aktiviteter som både nordmenn og utlendinger er villige til å betale for, sier Krohn Devold om årsakene til veksten.

Bedre økonomi

Og det er ikke bare beleggstallene som er pene. Losjiomsetningen på hotellene gikk opp med åtte prosent fra juni i fjor. Gjennomsnittsprisen per rom var 990 kroner, som er sju prosent høyere enn i juni 2016.

Størst vekst var det fra Asia i juni. Asiatene noterte seg for 201 911 overnattinger på norske hoteller i den første sommermåneden. Det er en økning på 23 prosent fra juni i fjor, viser SSBs tall.

Sør- og Vestlandet utmerker seg som landsdelene med størst vekst i hotellovernattinger i juni.

I første halvår i år har det vært totalt 10,5 millioner hotellovernattinger. Dette er en økning på to prosent fra første halvår i 2016.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen