Ny pris til sushi-stjerner

Ny pris til sushi-stjerner

Stavanger-restauranten Sabi Omakase – med sushikokk Roger Asakil Joya i spissen – vant den prestisjetunge prisen The Nordic Prize for 2016. Dermed følger de i fotsporene til blant annet Noma, Maaemo og Geranium.

Alle de overnevnte restaurantene er tidligere vinnere av den prestisjetunge matprisen.

Publikasjonen Den danske Spiseguide står bak utgivelsen «66 Best Restaurants – nordic countries», og er ansvarlige for gjennomførelsen og kåringen av Årets Restaurant i Norden – The Nordic Prize.

Både Joya og medeierne Njål Gaute Solland og Arild Ask Bringeland, er over seg av begeistring.

– Vi er beæret og stolte! Først en Michelin-stjerne, og nå dette. Det hadde vi ikke trodd, sier Solland. Det sier også noe om hvor høyt nivå restauranten vår har. Det er godt å få bekreftet at vi virkelig leverer, fortsetter han.

Eksklusiv norsk sushi

Sjefkokk Roger Asakil Joya kom på 4. plass i sushi-VM i både i 2015 og 2016, og allerede våren 2015 så Sabi Omakase dagens lys med gründerne Njål Gaute Solland og Arild Ask Bringeland i ryggen. Roger Joya hadde lenge drømt om en mulighet som denne. Nå har Sabi Omakase blitt Joyas kreative univers der han byr på 18 eksklusive serveringer i norsk drakt torsdag, fredag og lørdag. Resten av uken velger Joya nøye ut råvarene som skal benyttes.

Mer heder

STJERNE: Tidligere i år ble Sabi Omakase tildelt sin første stjerne i Michelin-guiden.
STJERNE: Tidligere i år ble Sabi Omakase tildelt sin første stjerne i Michelin-guiden.

I februar 2017 fikk Sabi Omakase sin aller første Michelin-stjerne, etter knappe to års drift. De havnet også i The White Guide Nordics kategori «Global Masters Level» sammen med Re-Naa og Maaemo i Norge – det har med andre ord vært svært travelt for Joya og medeierne. Stavanger står nå fjellstøtt på kartet som matdestinasjon.

– Dette hadde jeg virkelig aldri drømt om var mulig da vi åpnet for to år siden! melder en kry Joya fra København. Takk til alle som jobber i Sabi Sushi og gjør dette mulig, avslutter han.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen