Nå kommer ølpolene

Interessen for, og etterspørselen etter, øl har gjort at Vinmonopolet starter prøveprosjekt med egne «ølpol».

Publisert Sist oppdatert

Foreløpig gjelder det to steder i Norge.

Ved Kvadrat i Sandnes og Bankkvartalet i Midtbyen i Trondheim åpnes det om et par måneders tid «ølpol» som et prøveprosjekt. Sammenlignet med andre utsalgssteder, får Bankkvartalet fire ganger så mange sorter øl. Det skriver Aftenposten.

Hyppig utskiftning

– Vi jobber for å kunne åpne ølpol før påske. Sortimentet vil ligge rundt 400 ulike øltyper og vi legger opp til stor utskiftning med nye øltyper hver 14. dag, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet til Adresseavisen.

I Trondheim vil det være snakk om en utvidelse og ombygging som skal gi 70 kvadratmeter stor salgsflate for øl ved det eksisterende polutsalget i Søndre gate i Trondheim sentrum. Butikken er på totalt 380 kvadrat i dag.

Vinmonopolet overtok salget av alt sterkøl i 1993. Sterkøl, altså øl med høyere alkoholprosent enn 4,75 kan ikke lovlig selges i andre butikker. Så med økende interesse og spesialproduksjon av øl, må Vinmonopolet trå til.

Ikke vært flinke nok

– Vi har ikke vært flinke nok til å ivareta den kulturbæreren øl er. Det gjør vi nå noe med. Interessen for øl begynte å vokse for noen år siden, og det er nå stadig flere kunder som spør etter øl i vår utsalg. Det har vært en eventyrlig fremvekst av småskala-produsenter, noen som også har vokst seg store, og tilbudet har økt, sier Lorentzen.

– Ølkundene er opptatt av å smake noe nytt. Det vil det være mulig å bestille andre øltyper enn de vi har inne også. Noen vil ha høy pris eller selges kun i kasse etter bestilling, men alt tilgjengelig øl kan skaffes, sier Lorentzen.

Powered by Labrador CMS