Slik skal det se ut når prosjektet er ferdig.
Slik skal det se ut når prosjektet er ferdig.

Nå blir det bading i Røros

Røros Hotell ruster opp og bygger et 1100 kvadratmeter stort badeanlegg. I samme prosess legges det ut 29 fritidsleiligheter for salg.

Røros Hotell Eiendom AS har inngått en omfattende avtale med entreprenørselskapet Johan Kjellmark AS om bygging av ett 1100 kvm stort badeanlegg ved Røros Hotell. I avtalen ligger det også bygging og utvikling av 29 rene fritidleiligheter på Kjerkgårdshagan ved Røros Hotell.

Badeanlegget blir bygget sammen med hotellet gjennom en glassbroforbindelse og er på totalt 1100 kvm. På innholdssiden blir det både et 27 meters basseng, lekeområde for barn, flere ulike badstu-konsepter, varmekulp både inne og ute, og flere behandlingsrom. Byggestart er i november og prosjektet skal stå ferdig våren 2016.

Nye leiligheter

Det blir i samme periode bygget et nytt lekeland i hotellets gamle bassengområde, uteaktiviteter som minigolfbane, klatreområde og lekeplass. Badeanlegget og de nye lekeområdene har en kostnadsramme på kr 33 milloner kroner, eks moms, mens leilighetsprosjektet har en budsjettert salgsverdi på cirka 60 millioner kroner.

Leilighetene bygges med størrelse fra 60 kvm2 og oppover. Utearealene blir felles og organisert i ett sameie, der den enkelte etter eget ønske kan inngå avtaler med Røros Hotell om utleie samt bruk av hotellets alle fasiliteter. Leilighetsområdet ligger med direkte adkomst ut i skiløype.
– Dette prosjekt ble lansert av oss første gangen til vårt 50 års-jubileum i 2001, men etter mange utfordringer og ulike omstendigheter har ikke prosjektet vært mulig å gjennomføre før nå. Det gjør at det er spesielt stort for oss at vi kan gå ut med at nå er vi der! Vi har gjort hjemmeleksen vår og fått Røros Hotell på riktig kjøl med sunn drift og god egenkapital, samt en god standing i markedet. Med denne utvidelsen så ønsker vi å øke vår markedsandel i ferie/fritid-markedet både nasjonalt og internasjonalt. Det sier administrerende direktør Mikael Forselius ved Røros Hotell.

Konsernet Røros Hotell består av Røros Hotell Eiendom AS, Røros Hotell AS og Erzscheidergården. Det eies 59 % av Frian AS og 41 % av Røros Invest AS. De hadde en samlet omsetning i 2013 på ca. 93 milioner kroner og fikk et samlet driftsresultat før skatt på ca. 6,4 mil.

 

 

Til toppen