NY MANN: Martin Andresen er kommersiell direktør for Amerikalinjen.
NY MANN: Martin Andresen er kommersiell direktør for Amerikalinjen.

Mønstrer på Amerikalinjen

Den erfarne hotellmannen Martin Andersen blir kommersiell direktør på Amerikalinjen.

Etter 16 år i utlandet vender Martin Andersen hjem til sin barndomsby Oslo for å bidra til å sette Amerikalinjen på det nasjonale og internasjonale hotellkartet.

Martin Andersen har sin utdannelse fra Swiss School of Tourism & Hospitality Management i Sveits. I løpet av de siste 10 årene har han opparbeidet seg arbeidserfaring fra legendariske The Plaza og Waldorf Astoria i New York. Den siste jobben var som salgsdirektør på Beverly Hilton i Los Angeles.

- Det er med en enorm glede jeg trer inn i stillingen som kommersiell direktør på et av de største prestisjeprosjektene i Norge på flere år. Målet er at Amerikalinjen skal bli hovedstadens nye sosiale knutepunkt med byens absolutt beste beliggenhet. Vi ønsker å være med å utvikle Jernbanetorget til et sted der folk møtes og tilbringer tid sammen. Jeg ser frem til å forvalte de utallige historiene som lever i veggene på Jernbanetorget 2, sier Martin Andersen.

Utnyttelse av digitale plattformer

Martin Andersen får ansvar for alt det kommersielle arbeidet til Amerikalinjen. I tillegg til tradisjonelt salg og markedsføring, vil distribusjon og effektiv utnyttelse av ulike digitale plattformer være en viktig del av hans ansvarsområde. 

- Martin bringer med seg en uvurderlig erfaring inn i prosjektet vårt. Jeg er stolt og glad over at vi har klart å lokke han hjem til Norge, sier hotelldirektør Wilhelm Hartwig. Martin har en fantastisk driv og et ekstremt velutviklet kommersielt hode. Hans erfaring fra flere high-end hoteller i USA kombinert med hans norske bakgrunn gir han en unik tilgang til å forstå og relatere seg til gjestene vi ønsker å nå, så vel som produktet vi ønsker å skape med Amerikalinjen. For 100 år siden dro nordmenn i hopetall over Atlanterhavet på jakt etter sine drømmer. I dag vender mennesker mot Oslo og Norge. Martin er et godt eksempel på dette, avslutter Wilhelm.

Martin tiltrådte sin stilling i slutten av april og vil inngå i hotellets ledergruppe.  

Fakta om Amerikalinjen:

Åpner i mars 2019

Hotellet får 122 delikate rom og suiter

Hotelldirektør Wilhelm Hartwig

Opprinnelige bygge arkitekter er Andreas Bjercke og Georg Eliassen som sto ferdig i 1919

Arkitekt for ombyggingen av huset til hotell er Kritt Arkitekter

Finske Puroplan står for interiøret

Gårdeier: Sparebank 1 Forsikring

Operatør: Nordic Hotels & Resorts

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen