HANDIKAP: Tilgjengelighetsdirektør Magnus Berglund i Scandic jobber med å legge til rette for gjester med nedsatt funksjonsevne.
HANDIKAP: Tilgjengelighetsdirektør Magnus Berglund i Scandic jobber med å legge til rette for gjester med nedsatt funksjonsevne.

Markerer handikapdagen

– Umulig å oppdage nedsatt funksjonsevne i 7 av 10 tilfeller, sier Magnus Berglund i Scandic.  

4. desember markerer Scandic den internasjonale handikapdagen med arrangementer i flere regioner. Ifølge tilgjengelighetsdirektør Magnus Berglund er det umulig å se at en person har nedsatt funksjonsevne i 7 av 10 tilfeller.

– Ved et av våre hoteller var det en gjest som fikk oppgradert sitt rom til suite. Da han spurte resepsjonisten om å få en dusjstol, ble hun forundret. Det viste seg at gjesten hadde protese på høyre ben, noe som var umulig for resepsjonisten å se, sier Berglund.

Scandic har engasjert ulike profiler, samt invitert Norges Handikapforbund (NHF) og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) til å holde foredrag denne dagen. Dette inkluderer blant annet Tommy Rovelstad, tidligere kaptein på det norske kjelkehockeylandslaget.

- Vi markerer dagen med arrangementer i flere regioner. Vi samarbeider med mange inspirerende foredragsholdere som har tatt seg fri fra jobbene sine for å markere denne viktige dagen, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic.

Kjeden og Magnus Berglund har vunnet flere internasjonale priser for sitt arbeid med tilgjengelighet. 

– Det er viktig å ta hensyn til detaljer da det kan være avgjørende for veldig mange, sier Berglund og får støtte av Steen-Mevold. 

– Scandic Hotels ønsker å gi samtlige gjester en like god opplevelse. Våre spesialtilpassede rom skal være like hyggelige som de ordinære rommene. 

 

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen