Måltid-finalistene er klare

24 produkter er tatt ut til finalen under Det Norske Måltid. Finalistene dekker hele landet geografisk og ble valgt ut av en meget kompetent jury på Matstreif i Oslo i helgen.

Publisert Sist oppdatert

 

 

I juryen sitter Terje Ness (ORO/Boucse d’Or 1999), Einar Risvik, Trine Sandberg (Trines matblogg), Christer Rødseth (Det norske junior-kokkelandslaget/SSP Gardermoen), Jørn Lie (Gamle Raadhus Restaurant), Francisca Witsø (Furusetgruppen).

Årets finalekategorier og finalister er:

Finalister Årets det grønne – bearbeidet:
- Eplemost Vista Bella, Epleblomsten AS, Telemark
- VÅR eple, kirsebær og Aronia, Sunniva Drikker AS, Oslo
- Friskpresset rabarbra naturell, Köhler-paviljongen, Rogaland

Finalister Årets det grønne – naturelle:
- Piccolotomater, Wiig Gartneri AS, Rogaland
- Snackpaprika, Miljøgartneriet AS, Rogaland
- Gul perletomat, Hanasand Gård og Gartneri, Rogaland

Finalister Årets godbit – åpen kategori:
- Klippfisk 321 Ovn, Jakob og Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
- Telemarkskling, Klingeling, Telemark
- Superknask knekkebrød, Energimat AS, Rogaland

Finalister Årets kjøtt – bearbeidet:
- Fenalår av villsau, DalPro Gårdsmat, Sør-Trøndelag
- Vossakorv, Nortura Gilde, Voss, Hordaland
- Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal, Rogaland

Finalister Årets kjøtt – naturelle:
- Lammekølle, Jens Eide AS, Aust-Agder
- Heil Lårsteik ”Black Turkey”, Økodrift Homlagarden AS, Hordaland
- Høyfjellsrein – ytrefilet, Nortura, Jotunheimen og Valdres, Oppland

Finalister Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet:
- Kraftkar, Tingvollost, Møre og Romsdal
- Eiker Holtefjell XO, Eiker Gårdsysteri AS, Buskerud
- Jærosten, Voll Ysteri, Rogaland

Finalister Årets sjømat – bearbeidet:
- DYBVIK Loins Extra, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
- Lutefisk Loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms
- Røkelaks, Ryfylkelaks AS, Rogaland

Finalister Årets sjømat – oppdrett naturelle:
- Sterling kveite, Sterling White Halibut AS, Rogaland
- SALMA loin, Bremnes Seashore AS, Hordaland
- Vesters (flatøsters) Vest i havet AS, Hordaland

Produktene er vurdert etter smak, konsistens, utseende og regional forankring. De 24 finalistene går videre til Årets Måltid i Stavanger 08.01.15. Der vil vinnerne kåres under en stor festaften.

 

Powered by Labrador CMS