Luftig Airbnb-stunt

Luftig Airbnb-stunt

Norske overnattingstilbydere finner på stadig nye stunt for å få fotfeste i overnattingsmarkedet i Norge. Siste påfunn er å tilby overnatting på toppen av hoppbakken i Holmenkollen.

Kampen om gjestene i Norge hardner til og kreativitetsnivået blir bare høyere og høyere. Også bokstavelig talt. For beskrivelsen "toppleilighet med panoramautsikt" har sjelden vært mer presis, og er ordlyden i en annonse på reisegigantens norske nettside.

Foto: Airbnb.no

For mens Scandic tilbyr overnattinger i container og Choice lokker med barnas hoteller, kjører Airbnb og Skiforeningen nå en kampanje sammen hvor toppetasjen i den legendariske Holmenkollbakken skal forvandles fra venteværelse for nervøse skihoppere, til en luftig designleilighet. To netter i mars skal den så "leies" ut til to heldige leietakere. Vi skriver "leies", for i motsetning til majoriteten av overnattingsstedene som leies ut via Airbnb, så blir den luftige natten i Holmenkollen gratis. Alt de to samarbeidspartnerne krever er en god begrunnelse.

Vil ha wow-faktor

For Airbnb er natten på toppen av Holmenkollen en del av en kampanje der de tilbyr helt unike overnattingsmuligheter rundt i verden. Det inkluderer blant annet Galleri Lafayette i Paris, i en gondolheis i Alpene og i et KLM-fly på Schipol.

– Vi prøver å komme med noe originalt, noe med høy wow-faktor. Siden jeg er norsk, og har ansvar for det nordiske markedet, hadde jeg veldig lyst til å få til noe unikt i Oslo. Holmenkollbakken er jo et av de mest unike byggene vi har, sier Even Heggernes i Airbnb, til VG.

Heggernes sier ingenting om PR-effekten kampanjene gir, men vi antar at slike utradisjonelle kampanjer ikke er ubetydelig verken for de eller hotellkjedene.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen