Kokebokpris til Ramsvik

Kokebokpris til Ramsvik

For tiende gang er prisen for “Beste norske kokebok” delt ut, og årets vinner ble Even Ramsvik med boka «Ny norsk mat».

I går ble «Beste norske kokebok 2017» kåret. Etter en jevn og spennende finalerunde hvor fem sterke finalister var med, ble det i år «Ny norsk mat» av Even Ramsvik som fikk den attraktive prisen under et arrangement i Norli Universitetsgaten, torsdag 30. november.

33 retter på 432 sider

Juryens begrunnelse var følgende:

Det sier mye om bokprosjektets grundighet når stjernekokken fra nå nedlagte restaurant Ylajali i Oslo bruker 432 sider på å presentere bare 33 retter. Even Ramsviks ambisjon er å vise frem de beste ingrediensene Norge har å by på, tilberedt og servert med Michelin-finesse. Dette er Ramsviks debutbok, som også utmerker seg med begripelige forklaringer og gode bilder som dessuten oser godt designhåndverk og sans for estetikk. Slik har du aldri før sett verken røkt kolje eller svele fra Sunnmøre på en tallerken.

Sterke konkurrenter

I den avsluttende finalerunden konkurrerte “Ny norsk mat” med følgende utgivelser:

  • Lises gatekjøkken. Fristende gatemat fra hele verden – Lise Finckenhagen
  • Karlas Kjøkken. Hverdagsmat på menyen
  • Maten vi deler. Inviter på middag - Jan Ivar Nykvist
  • Truls à la Hellstrøm. Mesterkokk på 1-2–3. – Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen

Prisen for “Beste norske kokebok” er et samarbeid mellom Apéritif og Norli.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen