Flyfoto av Park Inn by Radisson Hotel og konferansesenter Oslo Alna, det sist oppførte Rezidor-hotellet i Norge.
Flyfoto av Park Inn by Radisson Hotel og konferansesenter Oslo Alna, det sist oppførte Rezidor-hotellet i Norge. (Bilde: Espen Braata)

Kinesiske HNA Tourism Group byr på hele børsnoterte Rezidor

En kinesisk gigantselskap har lagt inn bud på Rezidor - hotellkjeden bak blant annet Radisson Blu på Alnabru.

Dette skriver Dagens Næringsliv.

Fortune Magazine rangerer HNA Tourism Group som verdens 353. største selskap. Nå vil de sluke Rezidor - hotellkjeden som blant annet driver Norges største hotell, Radisson Blu Plaza, samt en rekke andre Radisson- og Park Inn-hoteller rundt i Norge.

I sommer kjøpte det kinesiske selskapet opp den amerikanske hotellkjeden Carlson Hospitality Group. Med i avtalen var 51,3 prosent av aksjene i Rezidor.

SLUKER PLAZA? HNA Tourism Group er verdens 353. største selskap. Nå vil de sluke Rezidor - hotellkjeden som blant annet driver Norges største hotell, Radisson Blu Plaza i Oslo.
SLUKER PLAZA? HNA Tourism Group er verdens 353. største selskap. Nå vil de sluke Rezidor - hotellkjeden som blant annet driver Norges største hotell, Radisson Blu Plaza i Oslo.

2,7 milliarder

Nå har altså kineserne lagt inn bud på de resterende aksjene i sistnevnte. De har lagt 2,7 milliarder kroner på bordet.

Rezidor vurderer nå budet og vil komme med en anbefaling innen to uker, skriver avisen.

Det kinesiske selskapet har i dag 200.000 ansatte i Asia, Europa og USA. Ifølge selskapet selv frakter de over 90 millioner passasjerer årlig med selskapets 700 fly. De eier også rundt 2000 hoteller.

Eid av SAS

I en årrekke var flyselskapet SAS eier av hotellkjeden som i dag heter Rezidor. Det første SAS-hotellet, SAS Royal, åpnet i København i 1960 med alt av interiør designet av Arne Jacobsen. Hotellet drives fortsatt av Rezidor og eies i dag av Wenaas-familien.

Og det er fortsatt en rekke norske hoteller i Rezidor-kjeden, som Radisson Blu-hotellene Plaza og Scandinavia i Oslo, Royal Garden i Trondheim, Royal i Bergen, Atlantic i Stavanger og Caledonien i Kristiansand, i tillegg til flere Park Inn-hoteller.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen