IKONISK: Den spanske designeren har redesignet rom 506 på Radisson Blu Royal Hotel i København.
IKONISK: Den spanske designeren har redesignet rom 506 på Radisson Blu Royal Hotel i København.

Hyller Arne Jacobsen på rom 506

Verdens første designhotell hyller sin skaper.  

I 1960 var Arne Jacobsen visjonæren bak verdens første designhotell, nå kjent som Radisson Blu Royal Hotel i København. Hotellets mest populære rom forblir det ikoniske rom 606, og står akkurat som opprinnelig designet av Arne Jacobsen. Nå hyller Radisson Blu Royal Hotel sin skaper ved å la den spanske designeren Jaime Hayon redesigne rommet direkte under, rom 506.

– Med Jaime Hayon fantastiske gjenskapelse av Dråpen, som vi har hatt gleden av å huse i mer enn 50 år, følte vi det var viktig å utvide hyllesten til Arne Jacobsen ved å la Hayon re-designe rom 506 i Jacobsens legendarisk stil. Samtidig gir rom 506 våre gjester enda en mulighet til ett hotellopphold med en enestående high-end design-opplevelse og er en feiring av vår skandinaviske arv, sier General Manager Roy Al Kappenberger ved Radisson Blu Royal Hotel København.

Det var Roy Kappenbergers far Alberto som gav Arne Jacobsen i oppdrag å utforme hotellet. De jobbet sammen i de fire årene det tok å bygge hotellet.  

Arne Jacobsen designet hotellet og alt i det: fra fasaden til hotellets baderom. Fra bestikket i hotellets restaurant til nå like legendariske møbler, for eksempel Egget, Svanen og Dråpen. Selv om hotellet har gjennomgått flere endringer siden, så har ett rom, nummer 606, forblitt akkurat som Jacobsen designet det i 1960. 

Jaime Hayon er berømt for å finne sin inspirasjon i verk av Arne Jacobsen. Som følge av Hayons moderne re-design av stolen Dråpen, ble den populære spanjolen valgt til og videre hylle sitt arkitektoniske idol ved å re-designe rom 506 - rett under ikoniske rom 606.

– Det estetiske av Arne Jacobsen er en av de største inspirasjonskildene for mine motive. Med rom 506 har jeg har fått en unik sjanse til å gå i hans fotspor og gi mitt eget bidrag til verdens første designhotell, som står som et testament til Jacobsens designideer. Så jeg er veldig stolt over å være en del av dette, sier Jaime Hayon.

Den nye rom 506 ble nylig avduket av Roy Al Kappenberger og Jaime Hayon, og vil snart være åpent for reservasjoner.

Til toppen