Hun får egen akevitt-blend
(Bilde: Johnny Vaet Nordskog)

Hun får egen akevitt-blend

Yvonne Trans akevitt-baserte cocktail ble kåret til verdens beste. Nå får hun utvikle sin egen akevitt-blend.

Under denne ukens Linie The Journey-finale på Salt i Oslo klarte overbeviste Yvonne Tran (25) dommerne om at hun lager verdens beste akevitt-baserte cocktail.

For andre år på rad har noen av de beste bartenderne fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland kappes om å lage den beste akevitt-cocktailen med Lysholm Linie.

– Hun leker

VINNER-MIKS: Dette er vinnerdrinken fra Yvonne Tran.
VINNER-MIKS: Dette er vinnerdrinken fra Yvonne Tran. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Etter nasjonale konkurranser i hvert land, møttes 11 drevne bartendere til dyst i Oslo tirsdag kveld. Juryen bestod av anerkjente og internasjonale bartendere, samt master blender i Arcus, Ivan Abrahamsen.

– Hun er ung og representerer neste generasjon bartendere. Hun leker med akevitten og skaper fristende og annerledes cocktails vi bare kunne drømme om for noen år siden, sier kategorisjef i Arcus, Romain Jourdan.

Overraskende seier

Yvonne Tran har jobbet flere år i London, men har nylig returnert tilbake til hjemlandet og jobber nå i cocktailbaren «Corner Club» i Stockholm.

Seieren kom overraskende, ikke minst fordi dette er den første konkurransen hun deltar i.

– Det er en fantastisk følelse å vinne blant så mange flinke og erfarne bartendere. Jeg deltok for å utfordre meg selv, og fordi jeg har en forkjærlighet til akevitt, sier Yvonne.

Få mikse egen blend

Og med en forkjærlighet til akevitt, fremstår premien ekstra attraktiv: Yvonne får nå anledning til å lage sin egen blend av Linie akevitt. Førstepremien i konkurransen gir nemlig vinneren muligheten til å utvikle sin egen Linie akevitt-blend i samarbeid med Master Blender Ivan Abrahamsen fra Arcus.

– Dette er alle bartenderes drøm. Jeg gleder meg til å kunne servere min egen akevitt på «Corner Club», avslutter en glad vinner.

Vinnermixen 

Ingredienser – «Head in the clouds»

Double Cask Port

Cloudberry and rockcandy syrup

Oloroso Sherry

Benedictine

Kremfløte

Benedictine spray

Serveres med krumkake

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen