FÅR GOURMETKAFFE: Retaurantene til Lars Erik Underthun og Sven Erik Renaa får eksklusiv Nespresso-kaffe på menyen. Alle foto: Katrine Lunke/APELAND
FÅR GOURMETKAFFE: Retaurantene til Lars Erik Underthun og Sven Erik Renaa får eksklusiv Nespresso-kaffe på menyen. Alle foto: Katrine Lunke/APELAND

Gourmetkaffe for gourmetrestauranter

Nespresso lanserer for første gang to svært eksklusive kaffevarianter for Michelinrestaurantene i verden. I Norge er det anerkjente Feinschmecker i Oslo, Bekkjarvik Gjestgiveri og Sven Erik Renaa sine restauranter i Stavanger som serverer kaffen i første omgang.

De nye kaffevariantene, Exclusive Selection, tilbys kun utvalgte Michelin-restauranter i enkelte europeiske land. Hensikten er å gjøre restaurantopplevelsen fullkommen ved å avslutte måltidet med utsøkt kaffe. I Norge har Nespresso valgt et annet utgangspunkt, der det er kokker som har deltatt i Bocuse d’Or som tilbys denne eksklusive kaffen.

 

Bakgrunnen for at Nespresso tilbyr denne kaffen er for å støtte opp under sine relasjoner innen fine dining. De beste kokkene i verden har gitt en tilbakemelding om at de ønsker å differensiere seg i enda større grad innen kaffe, og at opplevelsen for kunden skal være unik og eksklusiv.

Mer bevisste på kvalitet

Lars Erik Underthun er en av Norges fremste kokker, deltatt i Bocuse d’Or og er i dag president i Bocuse d’Or Norge. Han ønsker den nye eksklusive kaffen velkommen:

– Jeg berømmer innsatsen Nespresso har lagt ned spesielt for å møte behovet blant sine mest krevende samarbeidspartnere og deres gjester. Våre restaurantgjester er blitt mer bevisste på kvalitet og hva de vil ha, også når det gjelder kaffen vi serverer, sier Underthun.

Viktig del av måltidsopplevelsen

Gourmetkokken Sven Erik Renaa er blant de utvalgte som får tilby den eksklusive kaffen fra Nespresso til sine gjester. Høy kvalitet er en rød tråd gjennom alt han gjør, og derfor velger han også å satse på Nespresso.

– Kaffe er som regel det gjestene avslutter måltidet med, og er den siste smaken de har før de forlater restauranten. Derfor er måten den serveres på og minnet den etterlater, er svært viktig, sier Renaa.

Én av fire Michelin-restauranter

Hele én av fire Michelin-restauranter i verden serverer kaffe fra Nespresso. Flere høyprofilerte kokker i Norge og internasjonalt samarbeider med selskapet, og nylig møttes 14 stjernekokker for å diskutere kaffens rolle og hvordan den på ulike måter kan skape det fullkomne avslutningsmomentet i måltidet.

– Kokkesamarbeidet er avgjørende for å sikre høy kvalitet og utvikling av innovative løsninger som møter forbrukernes høye krav. Kokkene velger vår kaffe fordi det gjør det enklere for dem å skape den gode kaffeopplevelsen for sine gjester hver eneste gang, sier Anette Langseth, Commercial manager B2B i Nespresso Norge.

 Fakta om Exclusive Selection

- Exclusive Selection består av to unike kaffevarianter, fra Tanzania og Nepal.

- Exclusive Selection Nepal Lamjung er dyrket ved foten av Himalaya. Den er dyrket i svært begrensede volumer av rundt 3000 kaffebønder. Hver bonde dyrker fram, håndplukker og prosesserer sine egne bønner. Resultatet er en intens kaffe med hint av ristet korn, mandler og kakao.

- Exclusive Selection Kilimanjaro Peaberry er laget med håndplukkede peaberry-bønner. De er dyrket fram på gårder i de avsidesliggende bakkene i Kilimanjaro i Tanzania. I tre til fem prosent av avlingene produserer kaffebærene én, og ikke to, bønner. Dette gjør at smaken konsentreres. Bønnen er mindre og rundere enn de fleste kaffebønner. Kaffen er dyrket og prosessert av bønder med gårder under 8 mål. Unike vekstvilkår har gitt en kaffe med en naturlig fruktig profil som kan minne om eksotiske frukter som pomelo, grønn guava og grapefrukt.

Til toppen