Gir ansatte "prostitusjons-kurs”

Scandic i Sverige gir ansatte trening i å oppdage prostitusjon på sine hoteller. Foreløpig er det ikke aktuelt å gjøre det samme i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Prostitusjon er et velkjent problem på både norske og internasjonale hoteller. Nå tar Scandic grep for å oppdage og redusere problemet. Løsningen er å kurse de ansatte.

– Dette er et utrolig viktig tema og det ville vært naivt å tro at prostitusjon ikke foregår på våre hoteller, sier Pernilla Johansson, hotelldirektør på Scandic Hotel Park i Stockholm, til SVT.

Video

«Prostitusjons-kursene» inkluderer en opplæringsvideo som er laget for å hjelpe staben med å se etter spor som røper de som har planer om å kjøpe eller selge sex på hotellet.

– I Stockholm er det rundt 250-300 prostituerte, for det meste kvinner, som opererer med nettannonser i ukedagene. Majoriteten av disse selger sine tjenester i leiligheter eller hoteller, forteller Simon Häggström, i Stockholmspolitiet til SVT.

Han forteller videre at det er forskjell fra kjede til kjede, hvordan de løser dette.

– Noen hoteller er flinkere enn andre til å rapportere mistenkte sexkjøp. Som oftest har det en sammenheng med hvor høyt prioritert det er fra hotelledelsen.

Scandic-Johansson innrømmer at det er vanskelig.

– Ja, det er vanskelig å oppdage, men rådet for resepsjonister og bartendere er å følge magefølelsen på dette området. Den er nemlig ofte spot-on.

Häggström råder nå alle hotellansatte til å ringe politiet umiddelbart hvis de mistenker prostitusjon på sitt hotell.

Ikke i Norge

Det er dessverre ingen grunn til å tro at problemet er spesielt mye mindre i Norge, men Scandic Norge har foreløpig ikke planer om å adoptere den svenske kursvirksomheten.

– Dette er et initiativ av Scandic i Sverige i samarbeid med myndighetene for å forebygge prostitusjon på våre svenske hoteller. Scandic som kjede aksepterer ikke at våre hoteller brukes til slik virksomhet. Det er naivt å tro at det ikke forekommer prostitusjon også på norske hoteller, men vi opplever ikke at problemet er større hos oss enn i bransjen for øvrig. Alle våre resepsjoner er døgnbemannede, og vi jobber kontinuerlig for å forhindre prostitusjon, også i samarbeid med norske myndigheter. Det foreligger per dags dato ingen planer om å adoptere det samme initiativet i Norge, sier kommunikasjonssjef Tine Birkeland, til Hotellmagasinet.

 

Powered by Labrador CMS