GÅR AV: Bjarte Gjernde slutter som direktør ved Rica Nidelven Hotel
GÅR AV: Bjarte Gjernde slutter som direktør ved Rica Nidelven Hotel

Går av når Rica Nidelven blir Scandic

- Den ryddigste måten å gjøre det på.

- Jeg har vært hotelldirektør ved Rica Nidelven Hotel i mer enn 11 år, og nå synes jeg tiden var moden for å slippe til nye krefter, sier Gjerde i en pressemelding.

Til Adresseavisen sier direktøren at fratredelsen ikke med Scandics oppkjøp av Rica å gjøre.

- Scandic har vært tydelig på at Rica skal drives som før og ikke tukles på. Det tror jeg dem på. Men når en slik sammenslåing skjer, må man være veldig klar og motivert. Jeg har direktør ved Rica Nidelven i mer enn elleve år, og synes nå det er på tide å gjøre noe nytt, sier Gjerde.

- Jeg har en forretningside og vil drive mitt eget firma. Jeg har opparbeidet en del kompetanse og erfaring som jeg kan kapitalisere på.

Gjerde fratrer sin stilling 31. oktober. Han har vært en del av Ricas konsernledelse i 14 år og har hatt stor suksess gjennom en årrekke i Rica som hotelldirektør og regiondirektør, og Rica Nidelven Hotel har blant annet vunnet prisen for landets beste hotellfrokost ikke mindre enn åtte år på rad.

- Bjarte har vært en svært dyktig hotelldirektør og regionsdirektør, og resultatene hans på Nidelven snakker for seg selv. Det er naturligvis trist å miste en slik ressurs, men jeg har samtidig forståelse for og respekterer at han ønsker å fratre sin stilling nå, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Marianne Sinnes går inn i stillingen som konstituert hotelldirektør på Nidelven fra 1. november. Sinnes kommer fra stillingen som assisterende hotelldirektør og vil lede hotellet gjennom omprofileringen som er på trappene.

- Vi starter nå arbeidet med å finne en god erstatter for Bjarte Gjerde, sier Steen-Mevold.

Til toppen