Mathall Trondheim
Mathall Trondheim

Full stopp for Mathallen

Etter bare halvannet års drift har tiden rent ut for Mathallen i Trondheim. Nå overtar Bunnpris lokalene.

Planen var å prøve seg i tre år, men etter bare halve tiden, kaster eierne inn håndkleet, skriver Adresseavisen. Ifølge styrelederen er årsaken såre enkel: For få kunder og altfor lav omsetning.

– Forbrukerne i Trondheim setter stor pris på mathall på fredag og lørdag, men ikke ellers i uka, sier Tor Jarle Warø. Lav omsetning førte til høyt svinn og manglende fortjeneste.

– Ferskvarer ser dessverre ikke forskjell på ukedagene, sier Warø og legger til at Trondheim er for lite for konseptet de satset på.

Bunnpris overtar

I 2015 ble omsetningen på drøyt 9 millioner kroner, mens bunnlinjen viste 3,4 millioner i minus. Også i fjor ble det underskudd, ifølge de foreløpige tallene.

Butikkdriften overlates nå til Bunnpris. Selv om kjeden og mathallen drev i samme bransje og sånn sett var konkurrenter, synes Bunnpris-sjef Christian Lykke det er trist at forsøket ikke lyktes.

– Jeg bor jo her også og hadde gjerne sett at Trondheim hadde en god mathall. Vi må vel innse at mathaller som regel fungerer i byer som er veldig mye større. Det er jo bare så vidt det går i Oslo, sier han.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen