MESTER: Espen Ramnestedt (TIL HØYRE) kan titulere seg som Arktisk Kokk 2014. Roghell Chan, som jobber på Tamnestvedts restaurant Smak i Bodø, tok andreplassen,
MESTER: Espen Ramnestedt (TIL HØYRE) kan titulere seg som Arktisk Kokk 2014. Roghell Chan, som jobber på Tamnestvedts restaurant Smak i Bodø, tok andreplassen,

Espen er Nord-Norges beste kokk

Vant Arktisk Kokk 2014.

Espen Ramnestvedt vant onsdag det nordnorske mesterskapet i kokkekunst, Arktisk Kokk.

Sortlendingen Ramnestvedt driver restauranten Smak I Bodø sammen med kona Eva-Linda. I følge Bodø Nu har paret også kjøpt det gamle rådhuset på Reine i Lofoten, som de nå er i ferd med å bygge om til hotell og restaurant.

Juryens leder Halvar Ellingsen sier i en pressemelding at Ramnestvedt vant på teknikk og nøyaktighet.

- Juryen mener Espens tre retter smakte best. Alt stemte, han gjorde det ekstremt godt, sier Ellingsen.

I tillegg til tittelen vant Ramnestvedt en matreisesjekk på 20.000 kroner.

De seks finalistene tiberedt en treretters meny ut fra følgende hovedråvarer

Forrett: Reinsdyrtunge, reinsdyrhjerte og Kvit Kjerringøy fra Kjærringøy Gård

Hovedrett: Ferdig vannet klippfiskloins med skinn fra Halvors, gulløye og fjellmandel.

Dessert: Tindved, solbær, Valrhona Caraïbe 66 %.

Konkurransen arrangeres av matnettverket Arktisk Meny, som ønsker å stimulere til bruk av råvarer fra vårt arktiske spiskammer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å kreere nye og spennende retter til glede for øye og gane, og også å høyne statusen til kokkeyrket. Arktisk Kokk har vært arrangert siden 2001.

 

 

 

Til toppen