EIERNE GÅR INN: Nova Hotell har gått med underskudd i ti år. Nå skal allle steiner snus i jakten på en løsning.
EIERNE GÅR INN: Nova Hotell har gått med underskudd i ti år. Nå skal allle steiner snus i jakten på en løsning.

Eierne overtar driften

Nova Hotell Kurs konferanse har gått med underskudd i ti år.  

I forrige uke tok Stig Klomsten over som daglig leder av hotell- og konferansevirksomheten i Folkets hus i Trondheim.

Klomsten er daglig leder i eierselskapet Arbeiderens Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF) som eier selskapet. Han opplyser til adressa.no at Nova Hotell Kurs og Konferanse har gått med underskudd siden det åpnet for ti år siden. Årsregnskapet for selskapet, som driver hotellvirksomhet, kurs og konferanse og restaurantdrift i Olavs Pub & Spiseri samt Munkholmen kro viser at det ble minustall også i 2013.

Tallene var likevel bedre enn året før. I fjor ble underskuddet på 764.151 kroner, mot 1.182.619 kroner i 2012. Aksjekapitalen er tapt, og balansen viser en bokført negativ egenkapital på ni millioner kroner, skriver avisa..

– Siden åpningen har det kommet tusenvis av nye hotellrom i Trondheim, og det har kommet flere nye og store konferansefasiliteter. Men til tross for dette har vi økt omsetningen jevnt og trutt. Ikke så mye som vi har ønsket, men det vi ser er at vi tar mye av de lokale- og regionale markedet, sier Klomsten.

Nova har 44 gjesterom, med 76 sengeplasser.

Klomsten sier til avisen at det avvikling ikke er aktuelt.

– Men etter ti år med tap vil vi nå sette en fot i bakken og gå ordentlig gjennom organisasjonen, hva kan effektiviseres, hva kan gjøres bedre, sier han.

Til toppen