TRADISJONER TREKKER: De mindre og særpregede hotellene tok rotta på de store kjedene i 2014, viser tall VG har hentet inn. Her fra Walaker Hotel i Sogn.
TRADISJONER TREKKER: De mindre og særpregede hotellene tok rotta på de store kjedene i 2014, viser tall VG har hentet inn. Her fra Walaker Hotel i Sogn.

Disse hotellene fikk «all time high» i 2014

Landets tradisjonsrike hoteller har flere gjester enn noensinne.

2014 var året da gjestene strømmet til de norske tradisjonsrike og ofte familiedrevne hotellene rundt om i Norge. 374 år gamle Walaker Hotell i Sogn melder sågar om sitt beste år noensinne, skriver VG.

Union Øye ved Norangsfjorden på Møre har også hatt sin beste sesong gjennom tidene, og det samme er budskapet fra Gloppen Hotel i Nordfjord. Kviknes Hotel ved Sognefjorden opplyser til avisen at 2014 har vært et godt år.

– Særlig fra utlandet fikk vi mange nye gjester. Fra USA var veksten på 50 prosent, forteller direktør Sigurd Kvikne.

I Bergen styrte Grand Hotel Terminus fra 1928 mot vestlandshovedstadens beste belegg i 2014, mens 100-årsjubilanten Sola Strand Hotel også fikk et svært godt år i en ellers trøblete Stavanger-region.

På Østlandet melder Sundvolden Hotell om gode tall. Og i Hafjell kan Nermo Hotell se tilbake på «all time high» i 2014.

– Knallhardt arbeid, fokus på kvalitet og gjesten i sentrum, det lønner seg alltid, sier Johannes Nermo til VG.

Administrerende direktør Nils Henrik Geitle i De Historiske sier til avsien at kampanjer i samarbeid med blant andre Innovasjon Norge og Norwegian bidro sterkt til besøksveksten. Det resulterte blant annet i 62 prosent økning i besøket fra USA.

De tradisjonsrike hotellene i Norge nyter godt av samarbeidsordninger i organisasjoner som De Historiske62°NORD og Classic Norway Hotels.

Classic-hotellene på Nordvestlandet og i Lofoten hadde 30 prosent vekst i belegget i fjor, opplyser Classic-sjef Trond Jansen. 62°NORD melder om gode tall for både Union Øye og Storfjord Hotel i Skodje.

Til toppen