Behovsanalysene

(upublisert) Opprettet Sist oppdatert

I slutten av desember ba kommunestyret administrasjonen i Nordre Follo kommune om en helhetlig gjennomgang av alle investeringsprosjekter for å kartlegge behovene for blant annet skoler og barnehager. I mars vil formannskapet og kommunestyret behandle en sak om de første behovsanalysene, som er nå klare og vil danne kunnskapsgrunnlaget for behovsplaner, som skal behandles politisk i juni. Det er kommunestyret som vil bestemme hvilke tiltak som blir prioritert.

Administrasjonen forklarer at grunnen til at den politiske prioriteringen skjer først i juni er at kommunen på nåværende tidspunkt mangler viktig informasjon, som hvor mye man kan investere for, hvilke utbyggingsområder som skal prioriteres og hvilke tjenestetilbud man skal ha.

Samtidig så viser de første behovsanalysene at flere bygg har store utfordringer enten på grunn av byggets tilstand, eller på grunn av kapasitet. Det må gjøres en vurdering i løpet av kort tid for disse byggene.

 

Analysene  som skal sikre at kommunen har riktig kapasitet i formålsbygg innen de ulike tjenesteområdene.

Det er utarbeidet behovsanalyser for formålsbygg innenfor tjenesteområdene barnehage, skole, pleie og omsorg og idrett. Disse analysene er basert på befolkningsvekst ut fra boligutbygging som har fått tillatelse fra kommunen, og gir en god oversikt over behovene for de neste tre-fire årene.

Administrasjonen skriver at befolkningsprognosen viser at befolkningsveksten i kommunen blir lavere enn det man tidligere har planlagt for, noe som har medført et behov for å vurdere kommunens behov for investeringer på nytt.

Powered by Labrador CMS