SLUTT: Bolkesjø hotell ble et pengsluk. Nå er det begjært oppbud for fire selskaper tilknyttet Bolkesjøhotellene.
SLUTT: Bolkesjø hotell ble et pengsluk. Nå er det begjært oppbud for fire selskaper tilknyttet Bolkesjøhotellene.

Bolkesjøhotellene konkurs

– Det er ikke lenger midler å drive for.

Tirsdag denne uken ble det levert oppbudsbegjæring for Bolkesjøhotellene. Det opplyser tidligere hotelldirektør Lars Søreide overfor Varden.

Begjæringen omfatter de fire selskapene Bolkesjø Eiendom AS, Hotelldrift ANS, Bolkesjøhotellene AS og Gran hotell Telemark AS som nå begjæres konkurs.

– Det er det store hotellet som suger penger. Det er ikke midler å drive for og Den danske bank er ikke innstilt på å bruke mer penger. Oppbudsbegjæringen er foretatt i full forståelse med banken, sier Lars Søreide.

Bolkesjø Hotell har 176 gjesterom, 330 senger og fem suiter. Det har stått tomt siden august 2010. 

Næringsdirektør John Terje Veseth i Notodden Utvikling AS beklager at selskapene nå går til skifteretten. Han har ikke tro på ny hotelldrift i lokalene.

– Til det er det for stor overkapasitet på hotellmarkedet i vårt distrikt. Nå er det opp til bostyret hva som skjer videre med hotellet. Med mindre banken vil tiltre panten i boet, noe jeg antar de ikke gjør, så tror jeg nok bygningene på sikt kan kunne gå for en enda rimeligere penge enn det banken forlangte. Det er det derimot opp til bostyrer å avgjøre, sier Veseth til Varden. 

Til toppen