FOTOKUNST: Stephen Butkus stiller ut portretter av norske kunst- og kulturprofiler i garasjen på THE THIEF.
FOTOKUNST: Stephen Butkus stiller ut portretter av norske kunst- og kulturprofiler i garasjen på THE THIEF.

Blottstilt i Thief-garasjen

Fotograf Stepen Butkus viser portretter av kunst- og kulturprofiler.

I oktober lukket fotograf Stephen Butkus seg inne på THE THIEF for å portrettere et titalls kunst- og kulturprofiler. I løpet av åtte dager ble deltakerne utfordret til å gå i seg selv og by på det som ligger bak staffasjen. Nå inviterer Butkus publikum inn for å se resultatet av sjelegranskingen – i hotellgarasjen til THE THIEF.

– Menneskene jeg har portrettert i «Self-reflective study – A series of Portraits» viker på sin måte fra normalen. Det har jeg stor respekt for. I møte med identitetsløse omgivelser som et hotellrom ofte er, kommer personlighetene deres enda tydeligere frem, sier fotograf Stephen Butkus i en pressemelding.

Utstillingen inneholder portretter av Sverre Bjertnes, Marie Blokhus, Thomas Seltzer, Jonas Forsang, Triana Iglesias, Falck, Emil Finnerud, Sverre Malling, Torgny Amdam, Hege Grostad, Christer Glein, Helene Hammer, Brede Rørstad, Olav Stubberud, Marie Murstad, Pia Ruud, Odd-Magnus Williamson & Tinashe Bakasa Roll, Emma Clare, Marianne Theodorsen, Kai Gundelach, Rune Nilssen og Torgny Amdam.

– Vi syntes det var spennende å tilby Stephen Butkus en kulisse og et utstillingsvindu. Han er en unorsk og modig fotograf, og vi er glade for å ha historiene hans i veggene våre, sier kommunikasjonssjef Siri Løining Kolderup ved THE THIEF.

Butkus har jobbet om fotograf innen mote og reklame i 13 år. Dette er hans første soloutstilling på THE THIEF. Den finner sted i THE THIEFs garasjeanlegg, 4. plan, og er åpen for publikum i perioden 27. - 30. november kl. 08-20.  

Utstillingen er et samarbeid mellom Stephen Butkus, Tjuvholmen, THE THIEF og Canon.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen