Bagatelle stenger - igjen

Bagatelle stenger - igjen

Den tidligere stjernerestauranten Bagatelle stenger dørene. Ikke overraskende ifølge Eyvind Hellstrøm.

- Vi har tapt noen titalls millioner de siste årene og må bare ta innover oss at dette har vi ikke fått til, sier Bagatelle-eier Christen Sveaas til Dagens Næringsliv (DN). Avisen melder i onsdagens papirutgave at Sveaas, som til sammen har tapt 44 millioner kroner på driften av luksusrestauranten Bagatelle i Bygdøy, nå har besluttet å stenge restauranten.
- Det har vært investert mye med hjertet når det gjelder Bagatelle, så dette er veldig trist, sier Sveaas til DN.

Hellstrøm ikke overrasket

Bagatelle, som i en årrekke ble ledet av kjendiskokk Eyvind Hellstrøm, var lenge en Michelin-garantist. Hellstrøm sa opp som kjøkkensjef i 2009, etter uenigheter med eier Sveeas. Han er overfor DN ikke forbauset over at hans tidligere arbeidsplass nå slukker lyset.
- Restauranten var vel egentlig over i 2009. Jeg er ikke overrasket. Det er overraskende at de har holdt på så lenge som de har, det er grenser for hvor mange millioner selv en milliardær vil tape, sier Hellstrøm til DN. 

Hellstrøm sa opp jobben som kjøkkensjef ved luksusrestauranten i 2009. Han hadde da jobbet ved Bagatelle i 27 år.
Med Hellstrøm forsvant også mange av kundene som hadde besøkt restauranten.
Siden den gang har Bagatelle stengt dørene en rekke ganger. I 2011 stengte luksusrestauranten etter at den mistet skjenkebevilgningen.

I mai i fjor vendte to av Eyvind Hellstrøms tidligere medarbeidere ved restauranten, Robert Lie og Niklas Johansson, tilbake til luksusrestauranten for å snu skuten. 
- De siste årene har ikke Bagatelle vært på det nivået restauranten kan være. Bagatelle fortjener en bedre skjebne, sa Robert Lie i fjor.

Nå gjenstår det å se om Bagatelle har stengt dørene for godt. Hva tror du?

 

Til toppen