Arkiv

Fant 4717 artikler

Tittel Dato

To av tre frykter konkurs

Flere enn 6 av 10 reiselivsbedrifter i NHO Reiselivs undersøkelse mener det er en reel risiko for at de går konkurs som følge av koronasituasjonen.

Luftig gladnyhet

Nå blir det spektakulær gondol i Romsdalen.

Får viktige oppgaver i koronakrisen

Koronakrisen rammer hotell- og reiselivsnæringen hardt - men det er lysglimt. De Historiske, en samling av privateide, hoteller og spisesteder i Norge deltar nå i den nasjonale dugnaden med tiltak for lokalsamfunnene, og er satt i beredskap for samfunnskritiske funksjoner.

Choice mot 7500 nedbemanninger i Norden

Den økonomiske situasjonen i Nordic Choice Hotels gjør at hotellkonsernet må kutte kostnadene. 3000 ansatte er allerede permittert. Nå varsles en ny bølge.

Thon utsetter husleie

På grunn av hvordan koronasituasjonen direkte påvirker økonomien til butikker og leietakere på Olav Thon Gruppens norske kjøpesentre og eiendommer, så er det iverksatt tiltak for å hjelpe konkurstruede bedrifter.

– De får ta hånd om sine egne problemer

Pandox-sjef Anders Nissen sier han ikke vil forhandle med Nordic Choice om reduserte husleier: – De får ta hånd om sine egne problemer, sier Nissen til DN.

- Målet er å overleve krisen

NHO Reiseliv-direktøren roser regjeringen og Stortinget for å ha lyttet til NHO Reiselivs anbefalinger. Med opp til 125.000 ansatte i fare for permitteringer, er det viktigere enn noen gang at konkurser unngås.

Stjernefest til Stavanger

Neste års Michelin-stjerner skal deles ut i Stavanger.

Japansk deli(s)katesse fra Sørlandet

Nå kommer den japanskinspirerte desserten Mochi, iskremkuler innpakket i søt, risbasert deig i 20-pakning fra Hennig-Olsen Is.

Varsler permitteringer

Corona-viruset har for alvor rammet hotellbransjen. Nordic Choice har varslet at det trolig krever permitteringer. Radisson Blu har allerede permittert de første ansatte.

«Veikart for Matnasjonen Norge 2030»

– Vi håper denne rapporten kan bli et spennende bidrag til Regjeringens arbeid med å utforme strategien for Matnasjonen Norge. Det sier Torill Engelberg som er prosjektleder for SMAK 2020.

Thon Hotel Bristol Bergen er nyoppusset

Bergenshotellet er totalrenovert og har fått et nytt treningsrom. Klarer du å gjette hvem som står bak oppussingen bare ved å se på bildet?

Hotel Ullensvang til salgs

Eierfamilien til Hotel Ullensvang i Hardanger – et av Norges mest tradisjonsrike hoteller – leter etter nye eiere.

Asle Prestegard

2019 ble året hvor Asle Prestegard gikk fra distriktsdirektør til fungerende leder for hele Scandic Norge. Her er den nye sjefens tanker for 2020.

Nattevakten som redder liv

Han har tatt en av de verste flyktningerutene, vært blindpassasjer og mistet kjære. Nå skal hotellnattevakten Abdul Rezaie hjelpe andre mennesker i nød, med hjelp fra Quality Hotel Region Stavanger.

Dette er en god hotellnyhet

SAS har bestemt seg for en ny sesong med direktefly til den skandinaviske fjellheimen. Det er strålende nyheter for hotellene i Trysil.

Endelig fem kule nyheter

Vegansk kokos, tyggegummi eller Japp? Dette er årets første kuleis-nyheter fra Hennig-Olsen Is.

Lanserer nytt coworking-konsept

Haut Nordic hever nivået på coworking-fasiliteter i egne bygg.

Ny logo og mindre plast

Grilstad får ny logo og leverer samtidig de mest solgte kjøttpåleggene i en emballasje som består av minst 2/3 resirkulert plast.

Gull til Norge i kokke-OL

Ellevill glede da det ble klart at Norge vant OL i kokkekunst i Stuttgart.

Slik blir nye Thon Hotel Harstad

Thon Hotels utvider i Harstad. Totalt blir hotellet på 10,000 kvadratmeter fordelt på 190 rom og et stort konferansesenter med plass til 500 personer.

Nytt hotellvaremerke fra Scandic

Med Scandic GO vil Scandic tilby et nytt konsept i det voksende økonomisegmentet. Ambisjonen er å etablere et sterkt nærvær i de største byene i Norden.

Bergens første Michelin-stjerne

I mai 2019 var Bare Vestland og Bare Børsen på randen av konkurs. Ni måneder senere har de sikret Bergens første stjerne i Michelin-guiden.

Stjernedryss til Norge

Norge får hele fire nye restauranter med én stjerne i Michelin-guiden, Re-Naa sikret seg to stjerner, mens Maaemo dessverre mistet sine tre stjerner på grunn av flyttingen.

Alle gode ting er 4!

Norge har fått fire nye en-stjernerestauranter, vår aller første to-stjernersrestaurant, men Maaemo mister sine stjerner. Les alt om utdelingen her.

Bygger hotell for Petter Stordalen

Hotell Kaarbø AS lanserte i dag byggestart for et nytt Stordalen-hotell på kaia i Harstad.

Straks klart for "Fjols til fjells"

Hvor vanskelig er det egentlig å drive et hotell? Vel, det spørsmålet er det mulig å få et slags svar på i den elleville hotellkomedien Fjols til Fjells som har premiere denne uken.

De blir vertskap i Geiranger

Nå er det nye vertskapet ansatt ved Havila Hotel Geiranger. Valget falt på Jørgen og Elisabeth Tveiterås (bildet).

Matredderpris til Haugen Gardsmat

Denne uken mottok Haugen Gardsmat Q-Meierienes matredderpris for sin Sognalapskaus  - en lapskaus som er laget med mål om å utnytte råvarer.

LIVE NÅ: Michelin-utdelingen

På mandag skal Michelin-stjernene drysses ut over den norske restaurantbransjen. Sendingen følger du live HER.

– En ny standard for minibarer

Minibarprodusenten Dometic tar miljøgrep og fjerner stoffet kromat fra sine minibarer.

Gjør comeback i hotellbransjen

Fredrik Torp er ansatt som SVP Business Performance i Haut Nordic. Torp kommer fra stillingen som Country Manager i et internasjonalt rådgivningsmiljø innenfor lederrekruttering og organisasjonsutvikling.

Fra Røde Kors til Citybox

Citybox Hotels har styrket staben og ansatt Rodney Miedler som Sales Manager med base i Bergen. Han kommer fra stillingen som rådgiver i Røde Kors Førstehjelp AS.

– En utmerkelse som forplikter

Hotel Norge by Scandic mottok i dag miljøsertifiseringen Svanemerket, som stiller verdens strengeste miljøkrav til hoteller.

Ny kjøkkensjef på Dalen Hotel

Svensk ringrev skal ha kontroll på grytene ved det tradisjonsrike Telemark-hotellet.

Gull til gin fra Myken

Myken Arktisk Sommegin tok gull under Nordic Spirits Awards i København

Bølgen & Moi i 25 år

Barak Obama, Meryl Streep, Bill Gates, Mike Tyson, konger og prinsesser har alle "tatt" Bølgen (og Moi). Hovedpersonene selv er mest fornøyd med å ha gitt så mange "vanlige gjester" gode opplevelser i 25 år.

Verdens største Comfort Hotel

Med hele 503 rom satser Comfort Hotel Arlanda Airport på å ta et gigantisk jafs av markedet de neste årene.

Gull til Arvesølvet

Arvesølvet er kåret til Nordens beste akevitt under Nordic Spirits Awards.

De åpner The Tea Room

Stjernekokken Luke Henderson (25) og vinconnoisseur Jefferson Goldring (29), begge kjent fra Maaemo, gjør seg klar til åpning av sin nye restaurant.

Quality bygger i Vesterålen

Høsten 2021 åpner Quality Hotel Richard With på kaia i Stokmarknes. Det var bare en sjanse Petter A. Stordalen ikke kunne la gå fra seg.

I dag åpner Scandic Voss

Halvannet år etter første spadetak åpner Scandic Voss i hjertet av Voss sentrum. Se bildene fra hotellet her.

Tidenes hotell-år i Tromsø

Tromsø-hotellene knuser alle gamle rekorder på den siste målingen fra Benchmarking Alliance. Også i Stavanger er det godt å være hotellsjef.

Jakter på hotellgenet

Glem «hull i cv-en» og manglende fagkompetanse. Nå slår gode krefter i Bergen seg sammen for å hente flinke folk som vil jobbe på hotell.

Hotel Bristol lanserer ny nettside

Nå kan gjester bestille rom og booke Afternoon Tea på hotelbristol.no.

Fra guidebok til restaurantbibel

I skrivende stund skinner 80 Michelin-stjerner over den nordiske restauranthimmelen, fordelt på 64 restauranter. Norge har åtte av de, med spydspissen Maaemo i front. Her er oversikten og historien om Michelinguiden.

Hvor kommer Michelin-stjernene?

Åtte norske restauranter håper å beholde sine stjerner, noen vil ha flere, mens en rekke andre håper på sine første. Her er noen spådommer før stjernedrysset i Trondheim.

Trippelseier for Stordalen & co

Under utdelingen av Grand Travel Awards 2020 ble Nordic Choice Hotels hedret med tre av de gjeveste prisene.

GRESS 2020: Se bildespesial

På banketten ble det jubel for både Haugen-Gruppen, Bama og Culina. Se bilder av vinnerne og Gress-messen her.

Eivind Hjulstad

Citybox har i 2019 doblet antall hotellrom. Slik blir det både utfordringer og muligheter av. Han sender forøvrig en spesiell hilsen til alle stuepiker i hotellbransjen.

Fant 4717 artikler. Viser 1–50.

Til toppen