Vant designkonkurranse med vanntett dorullholder

SCA ba studenter utvikle vanntett dorulldispenser.  

Publisert Sist oppdatert

Toalettpapir og såpe er grunnleggende produkter for toalettrommet, men i visse omgivelser er man avhengige av spesialløsninger og ekstra beskyttelse.

I og med at SCA og selskapets merkevarer, blant annet globale Tork, deltar i Volvo Ocean Race – verdens hardeste regatta – har Sca latt seg inspirere av de ekstreme forholdene i dette racet til å fremme produktinnovasjon og høste ideer på bred front.

I forbindelse med regattaen har SCA gitt industridesignstudenter over hele verden en enkel, men utfordrende oppgave: Utvikle en løsning for å holde toalettpapir tørt i veldigvåte omgivelser.

Vanntett dispenser med to ulike festemuligheter

Bidraget som vant er utviklet av fem studenter ved ENSAM universitetet i Paris, og består av en vanntett dispenser med to ulike festemuligheter, en sugekopp eller en krok. Dispenseren er laget av et mykt, lett og slagfast materiale, og holder toalettpapiret fritt for fuktighet ved hjelp av silikagel.

Vinnerbidraget er vurdert av SCAs globale dispenserteam, og er akkurat blitt videreutviklet til en prototype som vil bli gjenstand for ytterligere evaluering.

Bærbar mulighet viktig

– Med tanke på det ekstreme miljøet ombord, og rent bortsett fra utfordringen med å utvikle en dispenser som er helt vanntett, syntes vi mulighet for bærbar dispenser kunne være en viktig egenskap. Det var derfor vi utviklet to ulike festemåter, sier Inés Ballano Vicente på vinnerlaget.

– Vår virksomhet må være kunnskapsbasert og løse reelle behov. Akkurat hvordan vi når dette målet er mindre viktig. Dette er en innovasjonsprosess som er blottet for forfengelighet. Så lenge vi får jobben gjort, kan tilnærmingen variere. Og hvorfor skulle den ikke det? Kundene våre står overfor en rekke ulike utfordringer, og vår innovasjonsprosess må ta høyde for det, sier Åsa Kalentun, Director European Product Management hos SCA Hygiene Products.

 

 

 

Powered by Labrador CMS