JUBEL: Her fra fjorårets utdeling i Stavanger.

Tre delfinaler i Det Norske Måltid

Datoene og stedene for delfinalene i Det Norske Måltid er satt. Se hvor delfinalene blir her.

Påmeldingsfristen til Det Norske Måltid er 14. august. Deretter blir det en første runde med produktvurderinger. Den finner sted på Gastronomisk Institutt i Stavanger, der daglig leder Tommy Raanti, oldermann i Kokkenes Mesterlaug Rogaland Anita Løyning og flere andre er med. Juryleder er Guro Helgesdotter Rognså, landets ledende smaksekspert med doktorgrad i smak.

– Nytt i år er at dommerne vil gi konkrete tilbakemeldinger på sine valg, sier Austigard.

Tre delfinaler

Når første runde er gjort blir det tre delfinaler. Dette skjer på følgende steder:

Lørdag 05.09 i Bergen på Bergen Matfestival, der juryleder er kokken Anders Rødseth Isager. Han har bakgrunn fra Gastronomisk Institutt og Norsk Sjømatsenter.

Lørdag 12.09 i Oslo på Matstreif på Rådhusplassen og juryleder er Einar Risvik, forsker og professor i Nofima.

Torsdag 17.09 i Trondheim på Mathallen med juryleder Roar Hildonen, han er restauratør og står bak spisestedet To rom og kjøkken i Trondheim.

Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger, på Clarion Hotel Energy, fredag 8. januar 2016.

– I fjor var det fullt hus og stor stemning, så det er bare å notere denne datoen allerede nå, sier Austigard.

 

 

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen