COACH: Even Ramsvik, tidligere innehaver av stjernerestauranten Ylajali, er en av coachene i Årets kokk 2017. (Bilde: Foto: Ylajali)

Stjernekamp i Årets Kokk

Kandidatene har nå valgt ut sine team. For en stjerneduell vi har i vente!

12. september skal kandidatene Christian André Pettersen, Filip August Bendi, Geir Magnus Svae, Rasmus Johnsen Skoglund og Øyvind Bøe Dalelv kjempe om tittelen Årets kokk 2017. Nå har de også pekt ut sine teammedlemmer, en commis og en coach, som skal hjelpe dem på konkurransekjøkkenet i Mathallen.

Og spesielt på coach-siden er det en rekke tunge navn. Her finner vi nemlig personligheter som tidligere Ylajali-sjef Even Ramsvik, Fisketorget-boss Karl Erik Pallesen og Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef ved det Kongelige slott.

Men stjernekampen stopper ikke der. Også Adrian Løvold, deltaker i Årets kokk i både 2013 og 2015, deltar som coach og det samme gjør kokkelandslagskaptein Christer Rødseth. Dermed kan man slå fast at det er en bukett med uhyre kompetente coacher deltakerne har valgt.

(Se hele listen nederst i saken)

Spennende valg

– Godt teamarbeid er viktig for å nå langt i en kokkekonkurranse. Teamene som skal være med i Årets kokk kjennetegnes av høy kompetanse og faglig dyktighet, og det blir spennende å følge med på dem, sier faglig leder Gunnar Hvarnes, som også var Christopher W. Davidsens coach da han tok sølv i Bocuse d’Or i januar tidligere i år.

– Coachen skal motivere, veilede og pushe kandidaten til å yte sitt aller beste, og commisen sin oppgave er å assistere kandidaten på kjøkkenet. Commis må være yngre enn 23 år på konkurransedagen, fortsetter Hvarnes.

Vinneren av Årets kokk 2017, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Torino neste år. Hvilke europeiske land som går videre til den store verdensfinalen i Lyon i 2019, avgjøres der.

Teamene:

Kandidat: Christian André Pettersen, kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes.

Commis: Kim Iamram, kokk på Restaurant Mondo i Sandnes.

Coach: Karl Erik Pallesen, medeier og daglig leder Fisketorget i Stavanger.

 

Kandidat: Filip August Bendi, kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger.

Commis: Håvard André Josdal Østebø, kokk på Restaurant Mondo i Sandnes.

Coach: Adrian Løvold, kjøkkensjef på Sabrura Sticks and Sushi.

 

Kandidat: Geir Magnus Svae, konsernsjef i Bølgen & Moi AS.

Commis: Henrik Falkensten, kokk og pastry chef på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Coach: Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals.

 

Kandidat: Rasmus Johnsen Skoglund, Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø.

Commis: Tony Allene Ghetachew, lærling på Tango bar & kjøkken i Stavanger.

Coach: Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef Det kongelige hoff.

 

Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv, Sous chef Statholdergaarden i Oslo.

Commis: Aron Espeland, kokk på Vaaghals.

Coach: Even Ramsvik, daglig leder Lava Oslo.

Får designe fremtidens møterom

Når Clarion Hotel The Hub åpner i mars 2019, får studenter og designinteresserte en unik mulighet til å utforme et av hotellets møterom med konsept, design og navn. Vinneren av «Creative Room Challenge» får ideen sin satt ut i live på det som skal bli landets største konferansehotell. Les hele saken

Til toppen