Foto: Bocuse d'Or Norge.

Sølv til Christopher W. Davidsen i Bocuse d’Or

Den norske kandidaten Christopher W. Davidsen tok sølv i Bocuse d’Or i Lyon onsdag. Island tok bronse og USA tok gull. Dette er Norges tiende medalje i Bocuse d’Or.

Bocuse d’Or er en av verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst, og onsdag tok Årets kokk og sølvvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, andreplassen i Lyon. I alt konkurrerte 24 land i finalen i Bocuse d’Or.

Det norske teamet består av kandidat Christopher W. Davidsen, commis Håvard Werkland og coach Gunnar Hvarnes. Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er for øvrig også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en. President for det norske teamet er Lars-Erik Underthun (Feinschmecker).

 Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or:

Gull: USA

Sølv: Norge

Bronse: Island

Beste commis: Frankrike

Beste tallerkenrett: Frankrike

Beste fatrett: Ungarn

Fakta om Bocuse d’Or-konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa.

 Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst, hvor over 65 land deltar. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon.

 Norges 12 Bocuse-kokker har til nå vunnet fem gull, to sølv og to bronser i de 13 (av totalt 15) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.

 Om Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or i Lyon. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

 Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocuse-kokker, de 12 mesterkokkene som til nå har konkurrert i Verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger blant annet ut kandidater til Årets kokk og legger retningen for Bocuse d’Or Norge. Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen