KANDIDATENE: En av disse kokkene blir Årets Kokk 2015.

Slik blir Årets Kokk 2015

Kronprins-besøk, tidenes stjernejury og timevis med blodslit på kjøkkenet. Årets Kokk 2015 er bare en uke unna. Her er programmet.

13. oktober arrangeres Norges viktigste kokkekonkurranse, Årets kokk 2015, der seks av landets dyktigste kokker konkurrerer om å få bli den norske kandidaten i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.

Vinneren av Årets Kokk 2015 blir også Norges representant i Bocuse d'Or Europa i Budapest i mai 2016, og deretter i verdensfinalen i Lyon i januar 2017, selve Bocuse d’Or.

Bocuse d´Or Norge har kokt sammen flere interessante ingredienser som gjør det meget interresant å sette av dagen i kalenderen.

Tidskjemaet

• Fra kl. 10.00: Konkurransestart. Første kandidat begynner å konkurrere kl. 10.00, de resterende kandidatene starter hvert 10. minutt.

• Fra kl. 12.30: Ganefrydjuryen* / H.K.H Kronprinsen møter utøvere og dommere.

• Fra kl. 15.00: Presentasjon av sjømatretter.

• Fra kl. 16.00: Presentasjon at kjøttretter.

• Fra kl. 18.15: Seremoni - Kåring av vinner.

Seks kandidater

Disse seks kjemper om tittelen Årets Kokk og neste Bocuse d'Or-kandidat for Norge:

• Christopher W. Davidsen (32) fra Restaurant Søstrene Karlsen i Trondheim.

• Jan-Erik Hauge (25) fra Tango Bar & Kjøkken i Stavanger.

• Adam Schive Bjerck (26) fra BARE Restaurant i Bergen.

• Øyvind Bøe Dalelv (26) fra Statholdergaarden i Oslo.

• Adrian Løvold (28) fra Storfosna Gods i Trondheim.

• Christian André Pettersen (26) fra Spiseriet i Stavanger.

Bunnsolid jury

I juryen sitter Norges fremste og mest folkekjære mesterkokker og blant annet er det hele fem tidligere vinnere av Bocuse d'Or som skal kåre den norske vinneren:

• Eyvind Hellstrøm (femteplass, Bocuse d’Or, 1989).

• Lars Erik Underthun (sølv, Bocuse d’Or, 1991).

• Bent Stiansen (gull Bocuse d’Or, 1993).

• Charles Tjessem (gull Bocuse d’Or, 2003).

• Tom Victor Gausdal (sølv Bocuse d’Or, 2005).

• Sven Erik Renaa (fjerdeplass, Bocuse d’Or, 2007).

• Geir Skeie (gull, Bocuse d'Or, 2009).

• Gunnar Hvarnes (bronse Bocuse d’Or, 2011).

• Ørjan Johannessen (gull Bocuse d’Or, 2015).

• Rasmus Kofoed, Danmark (gull Bocuse d’Or, 2011).

• Phillip Tessier, USA (sølv Bocuse d’Or, 2015).

• Even Ramsvik (to ganger sølv i Årets Kokk, kjent fra blant annet Michelin-restauranten Ylajali).

Tett på prosessen

Hotellmagasinet har fulgt prosessen tettere enn noen andre helt siden Ørjan Johannessen stod øverst på pallen i Lyon i januar i år. Vi har deltatt på flere samlinger med årets kandidater, klatret opp og sett de kokkelere på Galdhøpiggen og vært med på trekningen av årets startrekkefølge.

Selvsagt vil vi også være på plass i Mathallen og sørge for tett dekning av konkurransen både på web og papir. Bildene av maten, skildringer av stressnivået, videoklipp av jubelen og seiersintervjuet får du fortløpende på Hotellmagasinet.no - det er bare lukten av maten vi ikke kan garantere at vi kan formidle.

 

Får designe fremtidens møterom

Når Clarion Hotel The Hub åpner i mars 2019, får studenter og designinteresserte en unik mulighet til å utforme et av hotellets møterom med konsept, design og navn. Vinneren av «Creative Room Challenge» får ideen sin satt ut i live på det som skal bli landets største konferansehotell. Les hele saken

Til toppen