Sjømatfokus i sør

I starten av neste uke arrangeres Sørlandet viktigste sjømat-konferanse, Sjømat på Sørlandet.

Publisert Sist oppdatert

"Sjømat på Sørlandet"-konferansen har nå etablert seg til å være et naturlig samlingspunkt for inspirasjon og opplevelser innenfor matopplevelser, reiseliv og kommunikasjon. Ifølge arrangøren skal 2016-utgaven bli et år der de går enda litt lenger og "vokser" til å kalle seg en Nordisk Lokalmatkonferanse. Stedet hvor man skal dyrke håndtverket, kulturen og historien rundt Sørlandets viktigste matressurs, er Rosfjord Strandhotell i Lyngdal.

I år som tidligere loves det foredragsholdere i verdensklasse – kanskje størst blant dem er Magnus Nilsson fra Fäviken. "Han er virkelig en global kjendis i matverden, og dermed mye profilert i media", skriver de i en pressemelding.

Se det omfattende programmet her:

Mandag 4. april

Vinsmaking og sosialt, faglig samvær

kl 16:00 - 21:00

KURS: Fluefiske med Ryan Marchese

kl 17-19 Pris kr 350,- per pers – inkludert utstyr

KURS: Vi sanker skjell, tang og tare med Siri Mathisen, Trond Rafoss og Rodderick Sloan

kl 15-18. Pris kr 350,- per pers

Tirsdag 5. april

Registrering fra kl.0900

kl 1000 Velkommen til SJØMAT PÅ SØRLANDET  

kl 1015 Olav Lie-Nilsen – Thorbjørnrud Hotell «Best i Norge på lokalmat»

kl 1115 Diego Munoz, Astrid y Gastòn

kl 1215 Nils-Henning Nesje, Torstein Hatlevik og Gunnar Nagell Dahl

– Chefs Dinner Norge: Norsk på menyen - skape suksess gjennom lokale smaker og den gode historien

kl 1300 Lunsj med havets delikatesser

kl 1415 Kristian Brask Thomsen «The 16 coolest places to eat» & «Dinning Impossible»

kl 1515 Sven Erik Renaa

– Renaa Restauranter

Mellom foredragene og Festmiddagen på kvelden vil dere møte lokalmat-produsenter som presenterer sine produkter i form av smaksprøver og utstillinger. Det vil bli god tid til mingling og nettverksbygging og blir en perfekt sosial oppladning til kveldens...

kl 1900 Velkomstdrink

kl 1930 Festmiddag med underholdning. (fullbooket)

Onsdag 6. april

kl 0930 Nina Sundqvist 
– Stolthet og betydningen av å bruke Norsk mat

kl 1015 May-Britt Paulsen

– XXLofoten  

kl 1100 Björn Ylipää

– Historiefortelling - hvordan utvikle vår matidentitet?  

kl 1130 Magnus Nilsson

– Fâviken

kl 1230 Kjartan Skjelde

– barne- og familiemat

Lunsj

Workshop kl 14:00 - 17:00

1. Workshop for kokkelærlinger

2. Kokkeworkshop /Alexander Østli Berg & Frode Laupsa

3. Opplevelser og gastronomi med havet som ramme Ryan Marchese, May-Britt Paulsen, Trond Rafoss, Roderick Sloan  

4. Det Sørlandske Matmanifest kl 14:00 - 18:00

Powered by Labrador CMS