«Siste frist»

Har du lyst å bli S.Pellegrino Young Chef 2016? Da må du raska på.

«S.Pellegrino Young Chef competition» leter etter det beste unge kulinariske talentet på verdensbasis. Hvis du er en kokk mellom 18 og 30 kan du melde deg på den prestisjefulle konkurransen frem til 31. mars.

I fjor knivet over 3500 unge kokker mellom 18-30 år fra 191 land om den gjeve tittelen, hvor 20 kokker fra 20 regioner til sist kjempet i den store finalen. Christian André Pettersen fra Bodø var Norges håp og endte på andreplass.

Sterk jury

S.Pellegrino Young Chef 2016 vil inneholde et fornyet dommerpanel, The Seven Sages, som vil være ansvarlig for utvelgelsen av de mest talentfulle unge kokkene. Juryen vil bestå av noen av verdens mest kjente kulinariske mestere, inkludert David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne og Roberta Sudbrack.

S.Pellegrino Young Chef er en global konkurranse som er delt inn i tre faser.

Fase 1 – Online søknad

Frem til 31. Mars 2016 har alle verdens unge kokker muligheten til å sende inn søknad sammen med deres signaturrett via www.finedininglovers.com, magasinet for matentusiaster som er godkjent av S.Pellegrino og Acqua Panna. Kokker som søker kan ikke være eldre enn 30 år og de må ha minst ett års erfaring med å jobbe i restaurant som kokk, sous chef eller chef de partie.

Fase 2 – Utvelgelse av regional favoritt og regional vinner…

Alle kandidater vil bli delt inn i 20 regioner i henhold til hvor de kommer fra. Innsendingene vil bli evaluert av ALMA, Italias internasjonale skole for gourmetmat, som i april vil velge de 10 første finalistene for hver region. Utvelgelsen vil basere seg på fem kriterier: ingredienser, ferdigheter, originalitet, utseende og budskap (ingredients, skills, genius, beauty and message).

… og regionale finaler

De 10 finalistene fra de 20 geografiske områdene vil deretter gå videre til de lokale finalene, hvor live-konkurranser vil bli holdt lokalt i hver region fra 1. mai til 15. august. Under disse arrangementene vil områdefinalistene lage sine egne signaturretter for en eksklusiv regional jury bestående av uavhengige kokker. Juryen vil smake på rettene og velge vinneren ut ifra de fem kriteriene.

De 20 beste Young Chefs fra hver region bli annonsert som de offisielle finalistene i slutten av august 2016. Hver finalist vil bli tildelt en ‘Mentor Chef’, en av medlemmene fra den regionale juryen, som vil hjelpe deltakerne å forbedre rettene sine og forberede dem til de globale finalene.

Del 3 – Grand Finale Event

13. Oktober 2016 vil alle Young Chef-finalistene samles i Milano for den siste delen av konkurransen, som består av en intens kokkekonkurranse i to dager foran det internasjonale dommerpanelet, The Seven Sages, som vil gi prisen S.Pellegrino Young Chef 2016.

De fullstendige konkurransereglene og søknadsskjema er tilgjengelig på www.finedininglovers.com. Magasinet vil også dekke hver lokale og internasjonale fase av prosjektet med eksklusivt innhold, inkludert den store live finalen i Milano.

Her blir det Quality-hotell

— Bodø is "booming" og vi skal være en del av det, sier eier av Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen, som i samarbeid med direktør Morten Chr. Jakhelln og Hundholmen Byutvikling skal bygge hotell i Bodø. Les hele saken

Til toppen