SJEL: Krok og Krinkel Bokcafé skiller seg fra de fleste. Både på stemning og smaksopplevelser.

Publikumsfavoritten i Bergen

I en smal gate noen hundre meter opp fra Bryggen i Bergen ligger byens mest omtalte kafé for tiden, Krok og Krinkel Bokkafe. Bergenserne elsker stedet.

Publisert

Kafeen ligger i et kjellerlokale med liten takhøyde og forskjellige nivåer på gulvet. Med møbler som gir deg litt følelsen av å være på loppemarked. Samtidig som hele lokalet er fylt med løpemeter på løpemeter med bokhyller. Den rammen gir stedet sjel.

Inne i lokalet er det en rolig stemning. Faktisk litt den samme du kan finne på et bibliotek. Folk sitter sammen i små grupper, mens noen sitter alene.

Noen bruker lokalet som arbeidsplass, mens mange andre bruker det som en arena for å pleie vennskap og omgangskrets.

Opprinnelig kokk

STARTET: Preben Larsen hadde jobbet som kokk før han startet for seg selv.

Innehaver Preben Larsen er utdannet kokk og har blant annet jobbet ved Hotel Neptun i Bergen.

Da han skulle starte for seg selv var det ikke aktuelt å starte restaurant. Han ville gjøre noe han kunne bli skikkelig god på.

Og god har han blitt. Kakene og bakervarene på Krok og Krinkel Bokkafé er blitt cafegjestene i Bergens store snakkis. Det er et utall av kaker og lette lunsjretter på menyen.

Noen kaker og bakervarer er obligatoriske som fast inventar å regne. Andre varierer fra dag til dag.

GOD STEMNING: Bakverket på caféen kan få selv notoriske surpomper til å smile.

Suksess i sosiale medier

I sosiale medier er Krok og Krinkel Bokkafé intet mindre enn en vinner. Både på Tripadvisor og Facebook deles stjerner og godord ut med like rund hånd som kaloriene renner inn når du er i lokalet.

KLASSIKERE: Har du ikke lest Knut Hamsums Sult? Da er det bare å stikke innom Krok og Krinkel i Bergen.

Gjestene som skriver anmeldelser er over seg av begeistring. Om det er alle godordene på sosiale medier eller jungeltelegrafen som fyller lokalet vites ikke. Men da Hotell- og restaurantmagasinet var innom var det også mange turister som hadde funnet veien dit.

 

Powered by Labrador CMS