Pettersen til topps

Christian André Pettersen innfridde favorittstempelet og gikk seirende ut av kokkebataljen i Mathallen. Nå venter et blodslit uten like.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld ble Norges mest prestisjefulle kokkekonkurranse Årets Kokk arrangert i Mathallen i Oslo. Av fem svært sterke finalister gikk Christian André Pettersen seirende ut av konkurransen og blir med det Norges kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.

– Jeg er helt tom og overveldet. Nå skal jeg jobbe døgnet rundt fremover, sa Christian André Pettersen da seieren ble sikret.

Nå venter først den europeiske finalen i Torino, før Bocuse d´Or i Lyon i januar 2019.

Øyvind Bøe Dalelv og Rasmus Johnsen Skoglund tok henholdsvis sølv og bronse i konkurransen.

Et fantastisk mesterlag bedømte årets fem kandidater: Esben Holmboe Bang (æresdommer), Tommy Myllymaki, Serge Vieira, Jørn Lie, Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Charles Tjessem, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes og Christopher W. Davidsen.

STERK GJENG: Dommerbordet inneholdt både Michelin-stjerner og sterke Bocuse-plasseringer.

Flere priser

Det var ikke bare Norges kandidat til den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen som ble kåret i kveld. Det ble også delt ut pris for blant annet beste ganefryd med tørrfisk fra Lofoten, beste commis og beste identitet.

  • Årets Kokk 2017: Christian André Pettersen
  • 2. plass: Øyvind Bøe Dalelv
  • 3. plass: Rasmus J. Skoglund
  • Beste commis: Henrik Falkensten
  • Beste identitet: Øyvind Bøe Dalelv
  • Beste ganefryd: Øyvind Bøe Dalelv

For første gang ble også Ingrid Espelid Hovig-stipend delt ut. Stipendet gis av Kulturdepartementet og er på 100 000,- som skal brukes til trening og på å utvikle kreative kulinariske uttrykk. Stipendet ble fordelt på de tre første plasseringene med henholdsvis 70 000, 20 000 og 10 000 kroner til de tre medaljørene.

Powered by Labrador CMS