OPPGITT: Nestleder i Oppegård Båtforening er oppgitt over det styret mener er manglende kommunikasjon fra Oslo kommune.

– Merkelig og arrogant

Oppegård Båtforening er i utgangspunktet positive til et fjordsenter, men synes det er merkelig at Oslo kommune ikke har tatt mer initiativ til dialog.

– Jeg synes det er helt merkelig at vi overhodet ikke har blitt kontaktet av Oslo kommune når de driver et så stort prosjekt som involverer båtforening her. Det synes jeg er en merkelig og arrogant holdning, sier Gunnar Bjørland, nestleder i Oppegård Båtforening.

– Kjører over oss

KRUTTMØLLEPLASSEN: Her har Oppegård båtforening opplag i dag. Blir planene til Oslo kommunen gjennomført, vil Kruttmølleplassen bli til parkering.

Oppegård Båtforening har vært i drift i 40 år, men nå trues opplagsplassene av Oslo kommunes planer, ifølge styret i båtforeningen. Tomten, som ligger i Olso kommune, har vært utleid av grunneier til båtforeningen siden foreningen har vært i drift, og Bjørland mener det blir vanskelig dersom opplagsplassen skal bli til park- og parkeringsområde.

– Der hvor båtene har opplag skal de lage fjordsenter, de kjører fullstendig over oss. Og så har de tegnet denne nye båthavnen som en forlengelse av vår molo. Da må de ut her, og vi har ikke hørt et pip om det. Det synes vi er merkelig. Vi eksisterer ikke for dem, sier Bjørland.

Han er opprørt over at båtforeningens nesten 1200 medlemmer blir overkjørt i saken, og inviterer gjerne til dialog.

– Tanken med et fjordsenter er god, men jeg er opptatt av at vi får plassen til båtopplag og parkering, for det har vi hatt i snart 40 år og det kan de ikke se bort i fra. I første omgang vil jeg ønske et møte med Oslo kommune, det synes jeg er viktig, sier Bjørland.

Oppegård Båtforening

  • Foreningen ble stiftet i 1980.
  • Den har omtrent 1200 medlemmer.
  • Har omtrent 350 båtplasser for medlemmer.
  • Tilbyr også et antall plasser for vinteropplag.

Behov for flere plasser

Ifølge Bjørland er båtforeningene positive til at det kommer en båthavn i tilknytning til den eksisterende, men ønsker et samarbied om hvordan dette skal utføres.

– Vi har sagt at vi er positive, det er ikke noe problem for oss, men vi må på banen. Det er jo et behov, det er press på båtplasser, men de må samarbeide med oss. Jeg er oppgitt, sier Bjørland.

Powered by Labrador CMS