Nyskapende sjømat

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

For andre gang inviterte Rosfjord Strandhotell til konferansen Sjømat på Sørlandet. Med  størrelser som Heston Blumenthal på programmet kan det bare bli vellykket.

 

Konferansen gikk over tre dager, med tema reiseliv og sjømat tirsdag 9.april, onsdagens tema var inspirasjon til sjømat i verdensklasse mens den siste dagen tok for seg sjømat i praksis.

Heston Blumenthal, en av kokkeverdenens største stjerner, var hjertlig til stede med to meget interessante foredrag. Det ene primært om hans egen vei inn i kokkeuniverset, det neste om hvordan han ser på, utvikler og utnytter det samme universet. I tillegg og ikke minst tok han seg god tid til å skrive autografer på både kokkejakker og  kokebøker. 

Tema for konferansen var Sjøen som arena for fantastiske matopplevelser og deltagerne fikk både inspirasjon og konkrete forslag til hvordan utnytte havets ressurser og arter, både kjente og ukjente. Deltagerne ble presentert for tang og tare, strandsenegler, kråkeboller, skjell i de fleste varianter samt forskjellige ville vekster som naturlig finnes i kystnære strøk. 

I tillegg til nevnte stjerne-chef fikk deltageren blant annet treffe Andreas Viestad, Stig Fagerholt og Tommy Raanti fra Gastronomisk Institutt, matdykkeren Rodric Sloan, Ørjan Johannesen, Jon-Frede Engdal fra Maaemo, barmannen Anders Bakke fra Tranen og Harald Osa. 

Teaser:

For andre gang inviterte Rosfjord Strandhotell til konferansen Sjømat på Sørlandet. Med  størrelser som Heston Blumenthal på programmet kan det bare bli vellykket.

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS