Ny talentjakt i gang

Michelin-stjernekokken Cristina Bowerman, James Maxwell-Stewart fra Cru Vin & Kjøkken, samt den skandinaviske S.Pellegrino Young Chef 2016-finalisten, Nikolaj Schmidt Skadborg, sparket i gang konkurransen som jakter kommende kulinariske talenter fra hele verden.

Skandinavia og Baltikums lokale konkurranse vil finne sted i oktober 2017. Her vil James Maxwell-Stewart delta i juryen som for øvrig består av fremtredende kokker. Juryen velger hvem som vil gå videre som Young Chef-finalist til selve finalen som vil finne sted i Milano neste år.

Søknad om å delta i S.Pellegrino Young Chef er nå tilgjengelig på nettet for kandidater fra hele verden – sjekk ut www.sanpellegrino.com

Etter to vellykkede år (2015 og 2016), kommer konkurransen nå i sin 3. utgave.

Konkurransen vil foregå over de neste 18 måneder med innledende runder og lokale konkurranser, etterfulgt av selve finalen - Grand Finale - i juni 2018 hvor finalistene vil konkurrere om S.Pellegrino Young Chef 2018-tittelen.

21 finalister

I løpet av S.Pellegrino Young Chef-konkurransen - som i fjor tiltrakk seg over 3000 søkere – vil mer enn 70 Top Chefs være involvert som jurymedlemmer i lokale konkurranser. 21 unge kokker fra 21 forskjellige geografiske regioner skal velges ut som finalister.

Tidsrommet på konkurransen har nylig blitt forlenget for å gi de unge kokkene mer tid til å jobbe ved siden av sine mentorer for å finslipe sine signaturretter og forbedre sine ferdigheter i forberedelsen til finalen.

– Å ha muligheten til å konkurrere i S.Pellegrino Young Chef 2016 var en opplevelse for livet. Å delta i konkurransen var svært givende. Jeg er meget takknemlig for å ha fått sjansen til å møte og konkurrere mot noen av de beste unge kokkene i kulinariske verden," sier Nikolaj Schmidt Skadborg, Skandinavisk finalist i fjorårets utgave og Sous Chef på Restaurant Sletten i Humlebæk, Danmark.

Vinnere av S.Pellegrino Young Chef får en fantastisk mulighet til å få global eksponering og et betydelig faglig løft, samt muligheten til å ta del i flere av S.Pellegrinos årlige arrangementer rundt om i verden, inkludert, men ikke bare til de som er knyttet til Young Chef-konkurransen. Tidligere vinnere inkluderer Mitch Lienhard, USA, i 2016, og Irland-baserte S.Pellegrino Young Chef 2015, Mark Moriarty.

Fire faser

S.Pellegrino Young Chef er en global konkurranse som foregår i fire faser:

FASE I – Søknad (februar - april 2017)

FASE II - Global Shortlist (1. juni 2017)

FASE III - Lokale konkurranser (7. juni - desember 2017)

Ved utgangen av desember 2017 vil de 21 unge kokkene fra hele verden bli annonsert som offisielle finalister og vil deretter gå videre til selve finalen i Milano, Italia.

FASE IV - S.Pellegrino Young Chef finalen (juni 2018)

I juni 2018, vil de 21 unge kokkefinalistene samles i Milano for Grand Finale, arrangert av S.Pellegrino.

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen