REKORD: I år ble det servert over 80 000 porsjoner under årets festival.

Ny spiserekord i Kristiansand

Matfestivalen «spis for 100» leverte tidenes spiserekord.

«Spis For 100» er Sørlandets største matfestival - og det midt i lavsesongen!

I år tilbød for første gang over 50 spisesteder en måltidsopplevelse til kun 100 kroner.

– Festivalen har hatt en fantastisk utvikling. Fra 21 spisesteder og ca 10 000 solgte retter i 2010, via 46 spisesteder og 71 000 solgte «spis for 100»-retter i 2016 til årets rekord: Hele 80 896 «spis for 100» retter, sier Henning Ross Vestavik, prosjektleder «Spis For 100.-»

Løfter i flokk

SUKSESS: Over 50 spisesteder deltok i årets festival.
SUKSESS: Over 50 spisesteder deltok i årets festival.

Kristiansanderne går med andre ord mann-av-huse for å oppleve matglede og byens spisesteder, mange finner seg en ny favorittrestaurant og et nytt stamsted denne uka.

Festivalen gjøres mulig ved at byens spisesteder, deres leverandører og samarbeidspartnere løfter i flokk for å skape engasjement og begeistring for serveringsbransjen i lavsesongen.

Satser igjen

Planene for neste års festival er allerede godt i gang og Vestavik gleder gleder seg til å invitere folk til bords fra 5.-11. februar 2018.

Følgende spisesteder var med på årets rekord:

Amigos, Bakgården, Big Horn Steak House, Bølgen & Moi, Bønder i byen, Campino Kristiansand, Charlies Bar, Christianssand Brygghus, Clarion Hotel Ernst, Dampbageriet, Drømmeplassen, Delicia Restaurant, Food Asylum, Frk. Larsen, Gastropuben på Kick, Harvey’s, Herlig Land, Hos naboen, Håndverkeren, Indian Ocean Tandoori, Jordbærpikene, Kast loss, Kervan Saray Restaurant, Kjøkkenskapet avd.Aquarama og Lillemarkens, Kjøkkenskapet bakeri, La Famiglia, Le Monde Restaurant, Le Monde Tapas, Le’s Kitchen, Mai Oishi Sushi, Mother India, Onkel Aksel Musikkbistro, Papito Tacos & Tequila, Patricks pub og restaurant, Peppes Pizza, Pizzabakeren avd. Torridalsveien og Fagerholt, Restaurant Skrubbsulten, Restaurant Q42, Scandic Kristiansand Bystranda, Sjøhuset, Slakter Sørensen, Smak av Norge, Snadder over Gada, Snadderkiosken, Til Stede mat og mer, Tollboden Burger Bordello, Village Tandori Kristiansand og Værtshuset Pieder Ro.

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen