GODT BRUKT: Norske hotellsenger fikk kjørt seg i november. Her fra Scandic Havet i Bodø.

Ny overnattingsrekord i november

I november i fjor var det nesten 1,6 millioner overnattinger ved norske hoteller. Dette er 4 prosent flere enn i samme måned i fjor, og ny rekord for november.

Sammenlignet med november 2015, gikk tallet på utenlandske hotellovernattinger ned med 1 prosent til 266.000. Antall norske hotellovernattinger økte med 5 prosent til 1,3 millioner, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallet på ferieovernattinger gikk opp 16 prosent fra november 2015, mens kurs- og konferanseovernattinger og yrkesovernattinger gikk ned henholdsvis 6 og 1 prosent.

Tallene viser at færre overnattet på campingplasser og flere på hyttegrender i vintermåneden november. Denne måneden var det 126.000 campingovernattinger – en nedgang på 4 prosent – og 71.000 overnattinger på hyttegrender, noe som er en økning på 2 prosent sammenlignet med november 2015.

På Svalbard var det november i fjor 5.700 overnattinger relatert til ferie- og fritidsreiser, en økning på hele 47 prosent. 

Ringrev til Miele

Anders Kjekstad er ny norgessjef for Miele fra august 2017. Miele står for tiden øverst på nordmenns ønskeliste, og det selges flere Miele-produkter i Norge enn i nærmest alle andre land. Les hele saken

Til toppen